Lagom (är bäst)
Lagom (är bäst)

Lagom (är bäst)

Doe niet teveel, niet te weinig maar precies voldoende. Dat is in het kort waar deze uitdrukking voor staat. Ik zou het zelf bedacht kunnen hebben. Het staat al jaren rechts onder Me! in de site-balk van mijn site. Weliswaar in het Engels, maar het komt op hetzelfde neer. Het heeft niets te maken met luiheid, maar meer met bedachtzaamheid. Rustig en bedachtzaam werken levert vaak een beter en sneller resultaat op met minder moeite. Ik hoorde het woord ergens op een site met vakantie verhalen in Zweden. Ik dacht daar gisteren aan toen we tegen een probleem opliepen met het maken van een nieuwe kabelgoot. Hoog langs het plafond was al een gedeelte aanwezig waar ook al leidingen lagen, en dat moest worden uitgebreid en weggewerkt. Dan kun je natuurlijk meteen gaan slopen en het opnieuw doen of kijken of je de bestaande constructie kunt gebruiken om het beter te maken. Het laatste gebeurde en bleek achteraf ook nog veel stabieler en sneller te maken zijn.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Ik sluit me bij je aan, had ik eerder moeten doen.
  Luiheid is wat anders dan normaal je werk of dingen doen.
  Maar je kunt ook jezelf overwerken en dan gaat het flink mis.
  Dan is je rustdag van vandaag geen luiigheid. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: https://logbankje.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.