Floating Cities
Floating Cities

Floating Cities

Als je al dat water in Nederland ziet vraag je je af of er geen andere mogelijkheden zijn om te leven met het water i.p.v. Leven met het risico dat het goed fout kan gaan. Zo dacht ik aan leven boven water, huizen op hoge palen bouwen zoals de kubuswoningen of drijvende huizen zoal in Rotterdam en Almere totdat ik op de site van het Seasteading institute
terecht kwam.
Het Seasteading Institute is een non-profitorganisatie die is opgericht door politiek-economisch theoreticus Patri Friedman en PayPal mede-oprichter Peter Thiel. De organisatie wil op zee ‘start-up countries’ bouwen, zogenaamde ‘seasteads’, die meer vrijheid bieden voor innovatie op het gebied van wetenschap, technologie en politiek.
drijvende steden op het IJsselmeer of de Noordzee, of huizen die op de kwelders worden gebouwd en vanzelf gaan drijven als die in de winter of bij extreme regenval vol staan. Uiteraard zijn het maar ideeën, maar wel leuk om eens over te bomen en dromen. En dromen mag uiteraard. Dat terwijl ik op 104 meter boven N.A.P. woon.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Nieuwerkerk aan den IJssel ligt met 6,78 m onder NAP. Wij wonen daar vlakbij dus ga er vanuit dat wij 6,50 m onder NAP wonen. Met dat in gedachten mogen ze van mij drijvende dorpen op het IJsselmeer bouwen.

  2. Nog meer volgebouwde delen van Nederland dus nog meer uitstoot in een overvol land. Of ze moeten andere delen afbreken en aan de natuur terug geven. Alles worst hier in de randstad al aan elkaar vastgebouwd, dat is geen droom maar een nachtmerrie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.