Renault R4
Renault R4

Renault R4

bVision & Photography

Wat was het destijds toch een heerlijk wagentje, een echte auto voor zo’n geitenwollensokkentype of voor een hippiefiguur als je dat meer zegt. Het R4tje liep als een trein had, net zoals een 2CV, zo’n pook aan het stuur en ging ook overhellend de bocht om. Maar het bleef leuk en ze waren iets degelijker dan een eend. Maar beiden zouden een hedendaagse botsproef niet overleven. Na 32 jaar in productie te zijn geweest viel in 1993 het doek voor de R4. In 1993 werden de laatste R4’s geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 1.000 stuks en ieder met een eigen nummer. deze Clan uitvoering was al een stuk beter en had meer power dan de beginversies, maar was technisch verder gewoon einde levensduur. Je ziet er ook niet veel meer op straat. Deze R4, welke ik in De Huls(gem. Simpelveld) vond, ziet er niet zo florissant uit en ik hoop dan ook dat deze nog een revitalisering ondergaat…

merk
Renault
model
R4
type
Clan
kenteken
ZP-480-F
Kleur
rood
Bouwjaar
1990
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
46 pk
cilinderinhoud
1108 cc
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

  1. Frank-103

    Mijn opa had er een, die was slager. De auto werd vooral gebruikt voor de zondagse uitjes. Ik heb er tijdens een logeerpartij wel eens in gezeten, maar heb er geen herinnering aan.

  2. Zo’n pook aan het stuur leek me nooit handig, ik heb in allerlei soorten auto’s gereden maar nooit in eentje met de pook aan het stuur. Dat heb ik ook nooit geprobeerd, een vriendin had een eend maar het is echt niets voor mij, misschien zou het best snel wennen, maar nee, ik ben er nooit aan begonnen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.