Chevrolet Caprice Classic
Chevrolet Caprice Classic

Chevrolet Caprice Classic

bVision & Photography

Deze patina Chevrolet Caprice Classic trof ik aan toen ik bij Hornbach in Kerkrade wat schilderstape ging halen. Het miezerde en dat is natuurlijk niet echt geschikt om mooie foto’s van zo’n gepatineerde auto te maken. De Caprice werd tussen 1964-1996 en tussen 2000-2017 gebouwd. De Chevrolet Caprice was een van populairste automodellen in de Verenigde Staten. Het lijkt een erg grote auto, en dat is het ook, maar dit is al een verkleinde en zuinigere uitvoering dan zijn voorganger. Het wordt uiteindelijk toch ook de ondergang van dit model. Te groot, te duur en te zwaar voor het modale gezin. Jammer want ook deze auto’s vormen een stukje historie van het automobiel. En ik vind het wel wat hebben, deze rusted old school look.

merk
Chevrolet
model
Caprice Classic
type
Stationwagen
kenteken
51-VHT-4
Kleur
Grijs (RDW)
Bouwjaar
1982
aantal cilinders
8 cilinder
vermogen
156 kW (144 pk)
cilinderinhoud
5000 cc
brandstof
Benzine/LPG

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Kakel

    En mensen maar mopperen dat de auto van tegenwoordig autobesitas zijn. Deze Chevrolet kan er ook wat van. Mijn neef reed in een Caprice. Ik herinner me nu nog het geluid…

  2. Frank-103

    Een vriend van me mocht vroeger regelmatig de Chevrolet Malibu van zijn vader lenen, die is een maatje kleiner dan de Caprice. Die Malibu had bijvoorbeeld een elektrisch verstelbare voorbank, een bank omdat veel Amerikanen niet in een autostoel passen. Een automaat met 3 versnellingen zodat hij makkelijk 1 op 6 reed (op lpg). Maar het was erg leuk met zo’n vliegend tapijt te rijden!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.