Als de brandweer
Als de brandweer

Als de brandweer

bVision & Photography

Ik weet niet waarom brandweerwagens welke worden afgedankt zo’n aantrekkingskracht hebben op mensen die er ene willen hebben. Meestal hebben die wagen naast veel kilometers heel veel uren dat ze stilstaan maar wel de motor draait. Ik heb horen zeggen dat deze motoren voor twee derde lopen zonder kilometers te maken. Maar aan de andere kant worden deze auto’s ook goed onderhouden. De brandweerwagen van vandaag vond ik in Voerendaal. Het is een Daimler Benz afkomstig van de Feuerwehr Albbruck. Albbruck is een plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en maakt deel uit van het Landkreis Waldshut. De wagen ziet er uitstekend uit voor zijn 48 jaar…

merk
Daimler Benz
model
LF 400
type
MPV
kenteken
09-YE-23
Kleur
Rood (RDW)
Bouwjaar
1976
aantal cilinders
4 cilinder
vermogen
90 kW/122 pk
cilinderinhoud
2277 cc
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Waar beginnen we
Simultaan bouwen
De laatste loodjes

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. Een van m’n fotopagina’s gaa ik eermaands weiden aan dergelijke voertuigen. Heb er een stuk 8 op de foto gezet, vooral uit kleine Duitse gehuchten. Sommigen rijden nog met een stadswapen daarvan rond.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.