Peugeot 201 C
Peugeot 201 C

Peugeot 201 C

bVision & Photography

Deze Peugeot 201 C trof ik aan in Simpelveld, zomaar langs de weg. Voor zijn leeftijd, een oud baasje van 91 jaar ziet hij er nog elegant uit. Jammer dat de RDW niet over alle gegevens over zo’n auto beschikt want de 201 kende veel varianten. Aanvankelijk werd hij aangedreven door een motor met 1.122 cc cilinderinhoud met 23 pk en 3.500 omwentelingen per minuut (maximale snelheid: 80 km / h), gevolgd door een motor van 1.307 cc, en ten slotte door een 1.465 cc. De RDW meldt niet om welke variant het gaat. Wellicht dat de eigenaar dit weet. Ik ga er even vanuit dat er de 1100 versie in ligt.

merk
Peugeot
model
201 C
type
Land- of bosbouwtrekker
kenteken
DM-05-81
Kleur
Rood (RDW)
Bouwjaar
1933
aantal cilinders
4
vermogen
23 PK
cilinderinhoud
1122
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

  1. Die wagen lijkt op de auto van mijn opa, ik heb noch mijn opa , noch die auto gekend, maar ik heb een foto waar hij op staat, bij die auto. Ik wens je een fijne paasweekend toe, niet teveel eieren eten want dan ga je kakelen werd bij ons vroeger gezegd 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.