Escargot de Bourgogne
Escargot de Bourgogne

Escargot de Bourgogne

bVision & Photography
Een prachtig dier en heel lekker is de wijngaardslak, en hij komt hier in Zuid Limburg op een aantal plaatsen voor. Ik was deze week, oh nee, niet vertellen want hij is beschermd, ergens in de buurt in een mergelbos aan het lopen toen ik het bijgaande exemplaar vond. Ik zag hem/haar meteen, maar voordat ik erbij was kroop die slak in zijn huisje. Waarschijnlijk door het geluid van mijn voetstappen. Ik vertrok om heel voorzichtig de slak weer te benaderen. Mijn list lukte en zie hier het resultaat, een foto van de Wijngaardslak, ofwel de Helix pomatia. De slak is naast zijn grote huis ook heel goed te herkennen aan de tekening op zijn huid, die hier goed zichtbaar is
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

  1. Er zijn al heel wat wijngaardslak op het etensbord beland.
    Het is een flinke slak als je deze in je groentetuin tegen kom. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show en ook een plaatje voor je verjaardag.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

  2. Slakken hoeven van mij niet op mijn bord te belanden, vroeger at ik wel eens zeeslakjes, zoutig en taai voor zover ik me kan herinneren. Maar als kind vond je het leuk om ze te verzamelen en dan moest je er ook iets mee. Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.