Raar
Raar

Raar

Het overkomt me niet vaak, maar deze keer had ik een foto gemaakt waarop ik thuis verbaast keek naar het resultaat. Die twee lammetjes vertederde me en mochten voor mij wel op de foto zonder dat ik daar verder plannen mee had, sterker nog, ik zou de foto nooit geplaats hebben. Maar thuisgekomen bladerde ik door de foto’s en zag toen pas dat het grote schaap helemaal ingesnoerd was met banden. Heeft iemand enig idee of dat een doel heeft…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Kakel

  Vermoedelijk is het een ram met een stempelkussen. Zo ziet de boer/boerin welke ooi hij heeft gedekt. Vreemd, want dat gebeurt meestal later in het seizoen (de eigenaar wil rond februari lammeren, en er lopen lammeren tussen. Het kan dus ook iets anders zijn.

 2. Dat vroeg ik mij dus ook gelijk af.
  Ik was van plan bij iedereen te reageren voor ik zometeen het vliegtuig instap, maar als je naar de blogs van afgelopen dagen kijkt begrijp je dat ik het niet redde. Sterker nog moet nu razendsnel mijn rolkoffertje inpakken en dan de deur uit 🙂 Ik ga wel bij iedereen bijlezen in de vakantie en heeeeeeel misschien klein blogje maken.

  1. Ria van Felius

   dat is mijn idee ook Rietepietz. En als er lammetjes zijn lopen daar zeker de rammen niet bij en moeder schaap loopt dus nooit met zo’n stempel, want geen ram. Ik zou eens even bij die boer langs gaan Sjoerd.

 3. ja sjoerd dat is de ram die heeft een krijt ondergebonden gekregen als hij dan een ooi bevrucht geeft dat kleur af en kan de boer zien wanneer de ooi gedekt is,
  prachtige lammetjes volgens mij suffolk schapen

  1. Ria van Felius

   al kan ik nergens vinden dat ze dan ook ingepakt moeten worden, maar ik zag het hier ook al eens bij een schaap, het ziet er echt raar uit.

 4. Ook ik heb geen idee, ik ken ook geen schapenhouders dus ik kan het ook niet vragen. Wanneer je het te weten komt, zet het dan in je blog, want ik denk dat ik niet de enige ben die nieuwsgierig is naar het waarom van die jas

 5. mijn lief had vroeger 50 schapen en hij zegt dat dat ne dekband is, onderaan zou er een blok bevestigd zijn
  maar hij denkt ook dat dat ne oude foto moet zijn , want de schapen hebben al gelammerd en er staan al lammetjes bij….vergeten uit te doen, of ?…..
  Een @->- voor U.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.