Geologisch Monument
Geologisch Monument

Geologisch Monument

bVision & Photography

In de Romeinse tijd werd de harde “Kunrader Kalksteen” veelal als bouwsteen gebruikt. Het afval dat ontstond bij het bekappen van de harde bouwstenen werd in z.g. schachtovens gebrand en verwerkt tot metsel- en pleisterkalk. De zachte lagen werden gebruikt voor het bemesten, ook wel mergelen genoemd, van de akkers en weilanden. enkele kalksteengroeven zij tot 1965 in gebruik geweest. In de directe omgeving vind je veel huizen, boerderijen en zelfs kerken die met deze Kunrader kalkstenen gebouwd zijn. Ik weet zelfs enkel trafohuisjes die daarvan gebouwd zijn.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

  1. Mooie foto’s en mooie omgeving.
    OT: Na een weekje vakantie, had ik opeens een overvolle agenda. Zo vol dat ik bijna weer aan vakantie toe ben 🙂 Toch eens leren nee zeggen. Ik ga morgen op mijn gemak lekker bij iedereen bijlezen, maar dacht laat toch vast iets horen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.