Volkswagen Polo
Volkswagen Polo

Volkswagen Polo

bVision & Photography
bVision & Photography

In eerste instantie dacht ik even een Polo, daar heb ik er wel een paar van, maar zoeken op de site leverde geen enkele Volkswagen Polo op. Dus was ik blij dat Di Mario van zijn weblog Di Mario.info er ene in het wild heeft aangetroffen. Volgens mij een hatchback, maar volgens de RDW een Coupé. Het waren de kleine broertjes van de Volkswagen Golf, maar niet slechter. Een oud collega van mij, heeft er zo een volledig opgereden. Oorspronkelijk werd de Volkswagen Polo geïntroduceerd als goedkope versie van de eerder geïntroduceerde Audi 50 wat weer de opvolger was van de kleinere NSU modellen. Zo gaat dat in een concern. Maar de polo is een overlever in het B-segment auto’s, die “doet het” nog steeds en is als model ook nu nog te krijgen.

merk
Volkswagen
model
Polo
type
Coupe
kenteken
LZ-83-KJ
Kleur
Rood (vlgs RDW)
Bouwjaar
1985
aantal cilinders
4
vermogen
40pk (54 kW)
cilinderinhoud
1272 cm3
brandstof
Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 reacties

  1. wij hadden er thuis zo eentje rond 1980 maar die had een achterwerk 😉
    de kleur en alles was hetzelfde
    En ik nu ook een polo van 5 jaar, volkwagen zit er thuis al van kleins af aan in?waarom?
    Mijn ouders hun eerste auto was een golf, ik heb ook 2 golfen gehad, en mijn zoon rijd ook met een golf
    Fijn weekend @->-

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.