Hasselback
Hasselback

Hasselback

De een zou het doen de andere zou het laten doen. Je kunt Hasselback aardappels kant en klaar kopen, opwarmen in de oven en klaar. Maar voor een Kerstdag waarop ik moet koken vind ik dat dan een beetje kort door de bocht. Het is natuurlijk wel wat extra werk en het moet 50 minuten in de oven, maar aan de andere kant is het dan wel wat speciaals wat je op tafel zet. Eigenlijk is het verder eenvoudig te maken. Het komt er in het het kort op neer dat je wat aardappels in schijfjes gaat snijden, maar dat je de boden intact laat. Om te voorkomen dat je er per ongeluk toch doorheen snijdt leg je de aardappel tussen twee (snij)plankjes. In de sleufjes die je gesneden hebt druppel je warme (vloeibare) kruidenboter en bestrooit ze met zeezout, waarna je ze 50 minuten in de voorverwarmde oven zet bij 200 graden. Voor mij is het de eerste keer dat ik ze maak, dat wordt dus even afwachten of het lukt…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

  1. Jou kenende is het zelf bereiden van onder andere de Hasselback aardappels wel aan jouw toevertrouwd.
    Je laat je niet snel verleiden tot een kant en klaar pakje. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.