De Sjansenoven
De Sjansenoven

De Sjansenoven

Vlaaien moeten dagvers blijven als de bakker ze officieel Limburgse vlaai wil noemen. Het ministerie van Landbouw Visserij, Voedselzekerheid en Natuur heeft het verzoek afgewezen van een fabrieksbakker uit Panningen die bezwaar had aangetekend tegen een van de strenge eisen voor erkende Limburgse vlaai. vroeger werden de Limburgse vlaaien gebakken in een Sjansenoven. Meestal opgestookt met snoeihout van de fruitbomen. Hier in het zuiden van Limburg zijn nog enkele van die ovens te vinden. En ik kan u verzekeren dat niets zo lekker is als vlaai die nog net niet helemaal is afgekoeld uit de oven…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

  1. Weet je dit land is steeds gekker aan het worden, niks mag traditioneel blijven.
    Zelfs een voedsel tekort moeten we maar voor lief nemen. Hans

    Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
    Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reacties zijn gesloten.