Clenet Type twee Cabriolet

bVision Photography

De Clenet was een Amerikaans automerk, en werd gemaakt in een fabriek in California. Het zijn geen klassieke auto’s, maar retro cars uit de jaren dertig, gemaakt in de jaren zeventig tot tachtig, met ook de techniek anno die tijd. In dit bakbeest zit een acht cilinder bijna zes liter motor met een vermogen gelijk aan mijn MG.

bVision Photography

Er zijn van dit type maar zo’n 180 gemaakt, en dat drijft uiteraard de prijs ongewild ook wel op. Ik schat de prijs al gauw tegen de 20.000 euro. Als ik zie welk een moeite men doet om deze mooi te houden, is het dat ook wel waard. Ik ben de auto tegen gekomen in Heimbach, in de Eifel. Dat is dan meteen een cadeau voor mijn camera. Zelfs ongepoetst mag hij linea recta mijn virtuele garage in.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. valentijn falentijn

  Ik weet het het is de mooiste Auto weet je waarom hij is van me vader wahahahahaha XD

 2. Wat een wagen he, zou hiert best een middagje in willen rondrijden.

 3. Annette Barendregt

  Ik las in de weekend bijlagen van het AD ook allemaal verhalen van mensen, die gek zijn op oldtimers en volgens mij stond deze er ook bij. Ik kan me er wel wat bij indenken. Ze hebben zoveel uitstraling en grandeur én je maakt er echt een statement mee. Deze zou ik ook wel willen hebben. Wat lijkt me dat heerlijk rijden met zo’n neus voor je en dan die kap! Prachtig! Een echt juweeltje!

 4. Een prachtige auto, een plaatje.
  En dit type zie je al helemaal weinig op de weg.
  Wel jammer van de gele kentekenplaten, zouden blauw moete zijn. Hans

 5. Kijk van dit soort auto’s droom ik wel eens! 😀

 6. Dat is weer een fraaie aanwinst voor je virtuele garage, Sjoerd.
  Blijkbaar let ik wat teveel op andere dingen, want ik zie dergelijke mooie exemplaren onderweg vrijwel nooit.

 7. daar is veel poetswerk aan , je weet dat auto’s me niet zo veel zeggen maar deze hier spreekt me wel aan

 8. Mij geheel onbekend deze, zou hem graag in levende lijve willen tegenkomen en bekijken. Maar mag ook meteen mijn garage in.

 9. Wat een puik wagentje, echt met liefde gemaakt! Zo ging dat toen nog.

 10. Dit is echt een prachtige auto natuurlijk. De laatste keer dat ik er zo een zag, was het een radio.

 11. Ruilen tegen mijn fiets? Ik vind het wel een blitse kar.

  Love AS Always
  Di Mario

 12. Dat is een mooie om bruidjes in rond te rijden..!!
  Fijne zaterdag Sjoerd.

 13. Beetje te veel anders aan het org model naar mijn zin. Dat is weer jammer.

 14. Leuk zo’n retro auto, die zie je niet veel in Nederland, wat best jammer is.

Geef een reactie