Fietsen
Fietsen

Fietsen

bVision Photography

Fietsen in Maastricht zijn een ramp. Je vind ze op de meest onwaarschijnlijke plekken. Alle verkeerd geplaatste fietsen krijgen eerst een labeltje met de bovenstaande tekst: Fietsen horen in het rek, niet op deze plek. Helaas zijn de meeste fietsenrekken rondom het centrum allemaal vol. En wat doe je dan, juist, hang em vast aan de eerste en de beste verkeerspaal. Met deugdelijk slot, want wie weet wat er nog aan bruikbare onderdelen aanzit. Alhoewel, ik zie een bel. Trouwens, wie kent het onderstaande refrein nog…

Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel
Nou dan weet je het wel, nou dan weet je het wel
Als ik, tweemaal met m’n fietsbel bel, dan wacht ik voor de deur
Dan ren je naar het venster toe en kijk je door de ruit
Je tikt (klop klop) en knikt “ja, ja”, dan rijd ik vast vooruit
Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel
Nou dan weet je het wel, nou dan weet je het wel
Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel
Dan betekent dat: “Kom snel”
(Max van Praag)

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. fietsen parkeren is net zo’n groot probleem als met auto’s.
  hier zijn er gratig fietsenstallingen in de stad, worden ook goed bezocht.
  Heel bekend liedje, voor de “ouderen”. Hans.

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de weblog http://logbankje.nl

 2. frank-103

  Hier bij het station is ruimte genoeg in de stalling maar is een boel lieden te beroerd om een meter meer te lopen. Te weinig haalt de gemeente de tegen bomen of liefst op het perron geparkeerde fietsen weg, wat mij betreft mogen ze veel strenger optreden tegen de luilakken!

 3. Ik woon in de binnenstad en sommige mensen denken echt dat die ene deur waar hun hun fiets net voor hebben gezet niet gebruikt wordt. Of dat ik er overheen kan vliegen. En dan moet je ze eens kijken als je er iets van zegt. Er stond geen sticker of dat ik hier mijn fiets niet mocht plaatsen. Nee….. mevrouw/meneer, dat heeft u toch ook niet op uw voordeur…..

  Love As always
  Di Mario

 4. Deze problematiek is erg in steden met veel studenten. Als die stoppen met studeren, dan laten ze hun oude afgetrapte fiets achter bij het station of ergens in de stad.

  Zelf probeer ik er wat aan te doen, en de gemeentes willen hier ook wel. Aan de kust in Alkmaar of Leiden is nog een ander probleem, de harde wind. Veel fietsers begrijpen niet dat een rek beter is dan op de eigen standaard. Op eigen standaard waait ie om en neemt ie gelijk 3 andere fietsen mee. Hekjes zijn wat dat betreft het handigst, ook vanuit de fietser gezien. Alles past, wat je van veel rekken niet kan zeggen. Veel rekken zijn ook bedacht zonder na te gaan of fietsers ze wel willen gebruiken. En verder is het vooral een handhaafprobleem. Als er niets wordt gedaan aan het verplaatsen van fietsen of desnoods bekeuren, dan blijft een ieder zijn fiets her en der neerzetten en denken ze niet na over anderen die daar hinder van kunnen hebben.

  De snorscooter is wat dat betreft nog veel erger. Die worden door een hoger percentage aso’s gebruikt. Er zijn geen rekken voor en ze nemen meer ruimte in.

 5. Hai Sjoerd,

  ja… ik ben ook een echte fietser.
  maar ja… er is in de stad nooit genoeg plek.
  En ik wil de mijne altijd ergens aan vast zetten, anders staat-ie er niet meer als ik terugkom…

  Mijn achterband is wel wat zacht, maar’t geeft niet lieve pop
  Spring maar achterop, spring maar achterop, spring maar achterop

  Tringggg tringggg
  Prettig weekeinde!
  Groet van Marlou

  .

 6. Ik kan het nummer nog zo meezingen 🙂 Hier ook een ramp met fietsen maar dat heb je destijds wel gezien denk ik. Hier komt er een sticker op Fiets Fout Fiets Weg als hij er dan drie dagen later nog staat wordt hij weggehaald.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.