Clenet Type twee Cabriolet
Clenet Type twee Cabriolet

Clenet Type twee Cabriolet

bVision Photography

De Clenet was een Amerikaans automerk, en werd gemaakt in een fabriek in California. Het zijn geen klassieke auto’s, maar retro cars uit de jaren dertig, gemaakt in de jaren zeventig tot tachtig, met ook de techniek anno die tijd. In dit bakbeest zit een acht cilinder bijna zes liter motor met een vermogen gelijk aan mijn MG.

bVision Photography

Er zijn van dit type maar zo’n 180 gemaakt, en dat drijft uiteraard de prijs ongewild ook wel op. Ik schat de prijs al gauw tegen de 20.000 euro. Als ik zie welk een moeite men doet om deze mooi te houden, is het dat ook wel waard. Ik ben de auto tegen gekomen in Heimbach, in de Eifel. Dat is dan meteen een cadeau voor mijn camera. Zelfs ongepoetst mag hij linea recta mijn virtuele garage in.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. Annette Barendregt

    Ik las in de weekend bijlagen van het AD ook allemaal verhalen van mensen, die gek zijn op oldtimers en volgens mij stond deze er ook bij. Ik kan me er wel wat bij indenken. Ze hebben zoveel uitstraling en grandeur én je maakt er echt een statement mee. Deze zou ik ook wel willen hebben. Wat lijkt me dat heerlijk rijden met zo’n neus voor je en dan die kap! Prachtig! Een echt juweeltje!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.