WordPress Brute Force Attack
WordPress Brute Force Attack

WordPress Brute Force Attack

Afgelopen nacht zijn enkele systemen in de problemen gekomen door massale brute force pogingen op wordpress sites. Via geautomatiseerde tools proberen kwaadwilligen de wordpress logins te ontfutselen door ontelbare combinaties te proberen. Op sommige websites werd vanop een paar honderd IP’s tegelijk pogingen ondernomen om de gegevens te raden, helaas worden de requests wegens de gedistribueerde aard van de aanval niet gedetecteerd door mod_evasive . Als bijkomstig effect worden database en webservers overbelast door deze ontelbare login pogingen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee:

1) hernoem het administrator account naar een fancy name (mijn redding)
2) installeer onderstaande plugin (en vergeet geen API code aan te vragen).

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.