Spanning op de basisschool in Monnickendam

Trafohuisjes bVision.nl

februariDe Gouwzee is een openbare basisschool in Monnickendam, en daar vond Jeanne, van Sjannesblog dit huisje. Het lijkt waarschijnlijk ouder dan het is, het zal gezien de plaats gebouwd zijn voor de tijd dat er plannen waren voor deze omgeving waar de school deel van uitmaakt. De school is helemaal nieuw en pas in gebruik genomen. Uiteraard een saai huisje, maar wel voorzien van een kleurige wandschildering. Je kunt natuurlijk niet alle fietsen opruimen voor de foto, het hoort er gewoon bij. Wat meer informatie vindt je nog op Sjannesblog

Trafohuisjes bVision.nl

Jeanne heeft de smaak te pakken en zet langzaam maar zeker de gemeente waterland, waar Monnickendam deel van uitmaakt op de kaart. Zo zeer zelfs dat ik deze streek wel eens wil bezoeken. Alleen al de haven lijkt me een bezoekje waard. Ik heb diverse foto’s uit de streek bekeken en zie daar een aardig stukje historie in. Vooral de oude kerk en het centrum van deze stad zijn het, naast de haven, best wel waard om eens uitgebreid op de foto te zetten.

Trafohuisjes bVision.nl

Maar helaas er zijn nog zoveel plannen dat ik ook niet overal aan toe kom. Ik denk dat ik langzaam eens moet starten met een inventarislijst te maken van alle huisjes die ik inmiddels heb geplaatst. Maar kijk rustig verder. Het is tenslotte zondag.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

 1. Ik sluit mij aan: een grotere beschildering is op zijn plaats.

  Vrolijke vakantiegroet,

 2. Plannen moet een mens hebben. Wel vrolijk, zo`n afbeelding!

 3. Dat is typische een laagspanningshuisje wat je in veel wijken tegen komt.
  Zo te zien was de school niet gelijk geplant met het huisje. Hans

 4. Met die mooie tekening is het huisje toch minder saai geworden

 5. ik ben het deze maal met vander Aa eens. Echte blokkendoos.

 6. Ik zag hem al eerder deze week bij Jeanne zelf 😉

 7. Dit blokkendoosje misstaat niet, maar zou van mij nog veel meer kleur mogen krijgen…!
  Wie weet komt dat nog.. 🙂

 8. Dat schilderij had wel groter gemogen zou ik zeggen.
  Ik ben de straat kwijt van het huisje dat ik heb geschoten. Maar ik kom er wel weer op.

  Love As Always
  Di Mario

 9. Deze leent zich inderdaad perfect om helemaal te beschilderen.

 10. Laten we eerlijk zijn dit is een blokkendoos, voor de minimalisten onder ons.

 11. Heel apart, die blokkendoos midden op het schoolplein. Dat schilderij brengt al wat leven in de brouwerij, maar er moet in het kader van de handvaardigheidslessen meer van te maken zijn, lijkt me zo. 🙂

 12. Hoi Sjoerd, ja, Noord Holland, daar was in de Gouden Eeuw een boel te doen! Zeeschepen vertrokken uit Amsterdam maar ook veel uit Hoorn richting de Zuid. Bij ons uit het dorp vertrokken walvisvaarders naar de noord, die voeren dan via de Zaan. Heel spannend allemaal!

 13. Goede morgen Sjoerd, weer een leuk versierd huisje , zo met dat kleurige schilderij erop.
  Ja misschien alle huisjes die je hebt eens ordenen, het zullen er vast al heel veel zijn.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

Geef een reactie