Ford Pop(ular)
Ford Pop(ular)

Ford Pop(ular)

bVision Photography

Day of MonthDe Ford Popular werd gebouwd tussen 1953 en 1962. Het was de goedkoopste auto die je op dat moment in Engeland kon krijgen en de auto werd al snel Ford Pop genoemd. De auto op deze pagina werd in Midden Limburg bij een garagebedrijf gespot waar hij inmiddels meer dan een jaar te koop staat. Een beetje vuil en in weer en wind, dus niet een iedeale stalling voor deze toch wel mooie, zij het in die tijd al gedateerde auto’s. Er werden er zo’n 155.000 van gemaakt.

bVision Photography

Er zit een viercilinder Ford motor in die een respectabele 30 pk leverde. En niet lachen, de topsnelheid was 97 km/uur, je had wel meer dan een halve minuut nodig voor hij dat bereikte. Hij leek erg veel op de oudere Ford Anglia E494E. Het verschil zit in de motorkap en de iets kleinere koplampen bij de Pop. De auto is een ideale basis voor het maken van een Hot-rod. En zo zijn er ook velen aan hun einde gekomen.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, mooi oudje heb je daar gespot. Leuk trouwens die lidmaatschap plaatjes van de ANWB en de Wegenwacht voorop. Ik weet nog dat er veel van die plaatjes voorop auto’s zaten. Tegenwoordig een stukje plastic in je portemonnee, zo’n plaatje had toch wel wat meer vind ik.
    Ik wens je een fijne zaterdag toe, succes met de schutting.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.