bVision.nl

bVision.nl

Volvo Amazon, een blijvertje

bVision & Photography
Veel auto’s verdwijnen langzaam uit het straatbeeld, echter niet een een Volvo Amazon. Deze klassieker, glanzend in het licht, straalt pure nostalgie uit. Met zijn kenmerkende lijnen en robuuste bouw was hij een symbool van Zweedse techniek. Elke rit in de Amazon is een reis terug in de tijd, waarbij het gerommel van de motor en het gevoel van het stuur herinneringen oproepen aan vervlogen tijden. Ondanks zijn leeftijd, blijft de Volvo Amazone een betrouwbare en stijlvolle metgezel, een tijdloze getuige van Automotive Excellence. Deze echte klassieker is op de foto gezet door Di Mario van zijn weblog Di Mario.info, die dacht dat dit een mooie tegenhanger was van de kneitergele Ford Capri.

merk
Volvo
model
P131(94)
type
Amazon
kenteken
75-85-FR
Kleur
Groen
Bouwjaar
1968
aantal cilinders
4
vermogen
115 pk – 155 Nm
cilinderinhoud
1780
brandstof
Benzine

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Artwork met AI(2)

Kunstmatige intelligentie verandert de kunstwereld. AI kan nu kunst creëren die de menselijke creativiteit nabootst, van schilderijen tot poëzie. Deze technologie opent nieuwe mogelijkheden voor kunstenaars en verandert onze perceptie van kunst. Onderstaand beeld is dan ook een heel stuk van mezelf en een stukje AI. Het voordeel van op deze manier kunst maken is dat je ook de grijze hersencellen activeert, Ik heb het Rescue genoemd. Het zijn een aantal dames die een operatie moeten uitvoeren in een verlaten Energiecentrale in Zwitserland. Vooral met het slechte weer van de afgelopen weken is het ook een stukje ontspanning.
 • AI Artwork: Rescue by Me!
 • AI interface: NightCafé
 • bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  Alledaagse mensen (1)

  bVision & Photography

  Even stond ik raar te kijken naar die twee meiden daar midden op het grasveld bij de kerk in het centrum van Valkenburg. Maar verderlopen herkende ik deze “Alltags Menschen” of alledaagse mensen wel. Ze zijn van beton en staan op zo’n 19 plekken door heel Valkenburg heen. Helaas is afgelopen week die bij het station vernield. De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren. Als je even staat te kijken en een praatje met ze maakt staat iedereen gek te kijken. Bewijs komt volgende week denk ik voorbij…

  bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  Mural – Ça va Seul

  Ça-Va-Seul springt er gewoon uit op de mural van de bijgaande foto in de Sint Pieterstraat in Valkenburg. Ouderen zullen dat merk zeker nog herkennen. Het was van oorsprong een Belgische fabriek in Diksmuide. Later werd de productie verplaatst naar Vilvoorde. Hier werd o.a. de schoensmeer gemaakt. maar er was meer, zoals o.a.:
  Stoofwit (Poelblan), Negri(ta) – chroomglans, Ça-va-seul – antikras voor alle houtsoorten, Ça-va-seul – teakolie, Ça-va-seul – koperpoets, Ça-va-seul – boen-en wrijfwas, The Rich – schoensmeer, Blanca voor witte schoenen en Kid Cleaner
  Helaas is het bedrijf zo rond het jaar 2000 van de aardbodem verdwenen(ofwel gesloopt). Het merk was inmiddels al vanaf 1980 in buitenlandse handen. De laatste eigenaar was het Duitse bedrijf Benckiser(o.a. bekend van Calgon).
  Nu vraag ik u wat ricineren is, ik weet het echt niet.

  bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  Di – Trafo

  bVision & Photography

  Achter tralies lijkt het wel, deze inpandige trafo. En trafohuisje mag je eigenlijk niet noemen, het staat in een heus kasteel. Kasteel Den Halder ligt langs de geul in Valkenburg. Boven de deur naar het trafohuisje staat precies welk kasteel en het hoe, wat en waar. Dat ga ik uiteraard niet allemaal overtypen. Dat heb ik netjes op de laatste foto gezet. Verder is het gewoon een transformatorstation zoals vele andere.

  Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  Boompioen

  bVision & Photography
  Vorig jaar bloeide deze schitterende bloem begin mei. Nu een week of drie eerder. Het is een boompioen voor degene die dit nog nooit gezien hebben. Een boom is het nog niet, hij zal nu circa 120 cm hoog zijn. De boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De bloemen hebben een doorsnede van 15 à 25 centimeter en zijn vaak gevuld. Vorig jaar zaten er een drietal knoppen in dit jaar alweer een aantal meer. Een wonderboompje, om een idee te krijgen heb ik maar weer eens een rolmaat bij gehouden. Degene op de foto heeft een doorsnede van 22 cm.
  bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog

  Roestieke zondag 112


  Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven. Hier was het gisteren ook genieten van al die losgeslagen toerfietsers van de Amstel Goldrace. Ik hoop dat het vandaag met de echte race wat beter geregeld is. Voor de zekerheid zijn we maar niet de hort op. Thuis nog even genoeg te doen.
  Groetjes, Sjoerd

  Tijd

  De tijd heeft iets vreemds,
  niemand heeft er genoeg van,
  maar iedereen kan het maken

  Op de foto: Het Limburgse heuvelland, zonder toerfietsers (Colmont april 2024)

  bVision & Photography

  bVision.nl een Parkstad Limburg blog