bVision.nl

bVision.nl

Niet klaar

Gisteren, ja op zondag, was ik in plaats van roestiek bezig te zijn, nog even naar Hornbach in Kerkrade om wat materiaal te halen om mijn opruimwoede te beteugelen. En zoals gebruikelijk rijd ik nooit dezelfde weg heen en terug. Gisteren terug via Simpelveld, Huls en Ubachsberg. Meteen in Simpelveld was het al prijs, daar trof ik het onderstaand tafereel aan in de tuin van een redelijke villa. Die is er nog niet klaar mee dacht ik in eerste instantie. later werd ik wat achterdochtiger. Helaas kwam er niemand naar buiten om me te vertellen waarvoor het wel was. En ach, het kan, dus waarom niet. Het leverde mij in ieder geval een aardig plaatje op en stof tot nadenken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestige zondag 106


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven. Om te genieten krijgt u van mij nog een citaat van Toon Hermans
Groetjes, Sjoerd

Zonder

Ga nooit weg zonder te groeten,
ga nooit heen zonder een zoen.
Wie het noodlot zal ontmoeten,
kan het morgen niet meer doen.

©Toon Hermans

Op de foto: Historisch Centrum Limburg, voormalige Christus Koningkerk Nieuw Einde (Heerlen mrt 2023)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Laplanders

Deze Volvo is door de eigenaar geheel tot op het plaatwerk gerestaureerd en is dus geheel als nieuw. Een gigantisch karwei. Het is een 6×6 aangedreven Volvo Cross Country C304 ook wel “Laplander” genoemd is het basismodel van een reeks militaire voertuigen gemaakt door Volvo, in Volvotermen heeft deze wagen een B30A motor. Ik werd op de auto geattendeerd door Ria van haar weblog riavanfelius.nl en heb netjes aan de eigenaar van deze Volvo (John Poot) gevraagd of ik deze foto’s mocht gebruiken.

bVision & Photography

merk
Vokvo
model
C304
type
6×6
kenteken
67-YB-18
Kleur
Groen (RDW)
Bouwjaar
1975
aantal cilinders
6 cilinder
vermogen
92 kW/125 pk
cilinderinhoud
2978 cc
brandstof
LPG

Boven- en onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar en zijn © by John Poot(eigenaar)

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Een huisje in het Vondelpark

bVision & Photography
Bettie van haar weblog Bertie(bo) stuurde me de bijgaande foto’s met de begeleidende tekst: Ha Sjoerd,
Dit huisje zag ik gisteren in het Vondelpark in Amsterdam. Of eigenlijk ik liep er langs in een aangrenzende straat. Ik heb me in allerlei bochten gewrongen om het op de foto te krijgen. Met allemaal geparkeerde auto’s ervoor. Nou ja, misschien vind je het te lelijk. Kijk maar.
Lelijk is het zeker, dat zal ik niet ontkennen. Het is een gasverdeelstation. Dat zie je aan de gevarensticker met EX (explosief) en het verbod voor open vuur erop. Het geeft het tijdbeeld goed weer. In mijn jeugd, en de jeugd van een aantal lezers, dacht je even na voordat je andermans eigendommen op deze wijze toetakelde. Veel graffitikunstenaars zijn echter ook op deze wijze begonnen.
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Puinzooi

Na de diverse klussen van de afgelopen jaren, het werken bij mijn dochter en wat andere werkzaamheden leek mijn werkplaats thuis meer een opslagruimte voor gereedschap en onderdelen dan op een werkplaats. Ofwel de werkplaats was aan een grondige opknapbeurt toe. Maar dat is lastig als die vol staat. Hier is die inmiddels al voor de helft leeggeruimd. Een mens moet toch wat omhanden hebben. Hier ben ik nog we even mee bezig. Gelukkig kon ik gisteren een grijze bak buiten zetten, helemaal vol uiteraard. Doelstelling is uiteraard dat de werkbank straks leeg moet zijn, en de vloer ook. Mijn vrouw hoopt dat ook en denkt erbij voor hoelang…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Straatfotografie – Mercedes Actros

Iedereen snapt toch wel dat ik deze Mercedes Actros van van Driel op de foto wilde zetten. Staat me die dame daar gewoon te slapen en moved geen meter.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Murals Parkstad – James again

bVision & Photography

Bijna was ik er langs gereden, door een afzetting t.b.v. De Parkstadroute moest ik even over het Gebrookerplein in Gebrook. Op het laatste moment zag ik deze mural. James Jetlag “did it again”. Aan de zijkant van de PLUS winkel van Danny Rosenboom heeft James deze schitterende mural neergezet. Wat eens een betonplaat was, is omgetoverd tot een kunstwerk. Ik sprak met een van de bewoners erboven die het een verrijking vinden van het plein, maar die tevens verwonderd was dat dit in 2023 geplaatste kunstwerk nog ongeschonden was.
Kunstenaar-muralist: James Jetlag – Martin Plag(1975)
Artwork: ‘ontwapenend en verbindend’ aug 2023
Plaats: Gebrookerplein Hoensbroek
Sponsor: Woonpunt Maastricht

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog