bVision.nl

bVision.nl

Alledaagse mensen (1)

bVision & Photography

Even stond ik raar te kijken naar die twee meiden daar midden op het grasveld bij de kerk in het centrum van Valkenburg. Maar verderlopen herkende ik deze “Alltags Menschen” of alledaagse mensen wel. Ze zijn van beton en staan op zo’n 19 plekken door heel Valkenburg heen. Helaas is afgelopen week die bij het station vernield. De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren. Als je even staat te kijken en een praatje met ze maakt staat iedereen gek te kijken. Bewijs komt volgende week denk ik voorbij…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Mural – Ça va Seul

Ça-Va-Seul springt er gewoon uit op de mural van de bijgaande foto in de Sint Pieterstraat in Valkenburg. Ouderen zullen dat merk zeker nog herkennen. Het was van oorsprong een Belgische fabriek in Diksmuide. Later werd de productie verplaatst naar Vilvoorde. Hier werd o.a. de schoensmeer gemaakt. maar er was meer, zoals o.a.:
Stoofwit (Poelblan), Negri(ta) – chroomglans, Ça-va-seul – antikras voor alle houtsoorten, Ça-va-seul – teakolie, Ça-va-seul – koperpoets, Ça-va-seul – boen-en wrijfwas, The Rich – schoensmeer, Blanca voor witte schoenen en Kid Cleaner
Helaas is het bedrijf zo rond het jaar 2000 van de aardbodem verdwenen(ofwel gesloopt). Het merk was inmiddels al vanaf 1980 in buitenlandse handen. De laatste eigenaar was het Duitse bedrijf Benckiser(o.a. bekend van Calgon).
Nu vraag ik u wat ricineren is, ik weet het echt niet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Di – Trafo

bVision & Photography

Achter tralies lijkt het wel, deze inpandige trafo. En trafohuisje mag je eigenlijk niet noemen, het staat in een heus kasteel. Kasteel Den Halder ligt langs de geul in Valkenburg. Boven de deur naar het trafohuisje staat precies welk kasteel en het hoe, wat en waar. Dat ga ik uiteraard niet allemaal overtypen. Dat heb ik netjes op de laatste foto gezet. Verder is het gewoon een transformatorstation zoals vele andere.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Boompioen

bVision & Photography
Vorig jaar bloeide deze schitterende bloem begin mei. Nu een week of drie eerder. Het is een boompioen voor degene die dit nog nooit gezien hebben. Een boom is het nog niet, hij zal nu circa 120 cm hoog zijn. De boompioen, Paeonia suffruticosa, komt van origine uit Noordwest-China, en Tibet. De boompioen is een prachtige solitaire heester die het goed doet tegen een muur, bij voorkeur aan de zuidkant. Het wordt een vrij brede opgaande struik die een maximale hoogte bereikt van 150-175 cm. De bloemen hebben een doorsnede van 15 à 25 centimeter en zijn vaak gevuld. Vorig jaar zaten er een drietal knoppen in dit jaar alweer een aantal meer. Een wonderboompje, om een idee te krijgen heb ik maar weer eens een rolmaat bij gehouden. Degene op de foto heeft een doorsnede van 22 cm.
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestieke zondag 112


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven. Hier was het gisteren ook genieten van al die losgeslagen toerfietsers van de Amstel Goldrace. Ik hoop dat het vandaag met de echte race wat beter geregeld is. Voor de zekerheid zijn we maar niet de hort op. Thuis nog even genoeg te doen.
Groetjes, Sjoerd

Tijd

De tijd heeft iets vreemds,
niemand heeft er genoeg van,
maar iedereen kan het maken

Op de foto: Het Limburgse heuvelland, zonder toerfietsers (Colmont april 2024)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Een vette Chevrolet

bVision & Photography

Afgelopen week zwierf ik even door Valkenburg om te kijken naar iets wat ik in het voorbijgaan had gezien en waarvoor ik wel eerst even een parkeerplaats moest zoeken. In het centrum ligt een grote parkeerplaats waar ik de shortbed Chevrolet C10 aantrof. Het lijkt een vrij kleine C10, maar er ligt wel een mooie 8 cilinder motor in. En mooi rood is die ook. De Chevrolet C10 is geproduceerd als een serie trucks door General Motors. Eenzelfde uitvoering is ook verkrijgbaar als GMC C10. Ze waren verkrijgbaar met V6 of V8 motoren met verschillende vermogens en inhoud. Ik was hier niet naar op zoek, het was een bijvangst wat u nog mag zien in een later logje.

merk
Chevrolet
model
C10
type
Pick Up
kenteken
BF-08-LX
Kleur
Rood
Bouwjaar
1968
aantal cilinders
8
vermogen
132 kW/179 pk
cilinderinhoud
5.0 ltr
brandstof
LPG/Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Groenweek

Op de foto hieronder ziet je, naast de bloemetjes van de bloei van mijn nog jonge kersenboom, het oerwoud wat erachter staat. Deze week stond in het teken van de tuin zomer klaar maken. Daar ben ik enkele dagen aan bezig geweest. Maar dat neemt toch wat meer werk in beslag dan ik dacht. Nu is dat niet zo erg als je tijd genoeg hebt, maar bij tuinwerk hoort ook afval. Dat moet in de (grote) groencontainer en die is nu afgeladen vol. Daarom maar even verder gegaan met het onkruid vrij maken van de tegels aan de voorzijde van het huis. Je kunt wel wachten tot de gemeente dat doet, maar dan zijn al mijn planten aan de straat ook weg en terecht. Als je het zelf goed bijhoud blijft alles staan, anders ruimt de gemeente het op. Nu komen ze niet zo vaak, maar toch. Volgende week weer verder als de groenbak weer leeg is. Een mens moet toch bezig blijven op de oude dag.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog