bVision.nl

Alvis TA 14

Wat een weelde het internet, soms kom je daar gewoon een juweeltje tegen, zoals deze Alvis TA 14. Hier geparkeerd in Maastricht. Dit was de eerste Alvis die na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. De carrosserie stond op een bijgewerkt vooroorlogs Alvis 12/70 chassis dat werd verbreed en verlengd. Er lag een 1892cc motor in die ongeveer 65 PK leverde.Het kenteken levert verder geen gegevens op. Dat betekent dat deze auto of gesloopt is of verkocht is naar het buitenland.
Alvis is een Engels sportwagen- en vrachtwagenmerk. Het merk is in 1919 in Coventry opgericht door Thomas George John. De firma is officieel al reeds lang opgegaan in andere bedrijven, maar een groep enthousiaste mensen bouwt nog steeds Alvis replica’s van dit historische model, aangepast aan de tijd weliswaar, maar wel helemaal handgemaakt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Langzaam maar zeker

Langzaam maar zeker krabbelen we weer overeind. De griep kwam harder aan dan verwacht, helemaal de oude ben ik nog niet, maar gisteren ben ik toch maar eens begonnen met wat opruimwerkzaamheden op het terras, wat snoeiwerk, oude planten en een paar bevroren planten naar de composthoop. Niet alles heft de winter overleeft, maar de meeste van de cactussen leeft gelukkig nog. Als het wat beter weer wordt, lees niet zo koud, dan duik ik eens de tuin in. Kluswerk wordt deze week niets, maar daar begin ik volgende week ook weer aan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Niet alles is goud wat er blinkt

Deze jongeman kwam ik tegen bij speelgoedwinkel Wondertoys aan de Promenade in Heerlen. Niet van goud, maar hij blinkt wel en is daarmee de blikvanger van vandaag.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Minibieb(1) – Promenade Heerlen

Bij boekhandel Van der Velden-Van Dam aan de promenade in Heerlen staat deze kleine vrolijk beschilderde minibieb. Deze als onderdeel van het project ‘Stad als Speeltuin’ voor het plaatsen van meerdere minibiebs in het centrum. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Het nodigt uit tot het lezen van een boek op een bankje in de stad. Maar zo’n klein biebje heeft ook een sociaal element, het brengt mensen samen. En daarbij: het is ook weer een nieuw speels kunstwerkje dat past in onze stad. Je wordt blij als je ernaar kijkt.” Daar kan ik hem in ieder geval gelijk in geven. Er staan er nog meer dus die zoeken we ook nog op.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Promenadepark Heerlen Centrum

Leegstaande kantoren en winkelruimtes midden in de stad worden omgetoverd tot een aantrekkelijk woongebied met veel groen. Zo zijn in Schinkelkwadrant-Zuid het oude winkelcentrum de Plu, de kantoorruimtes erboven en de overige leegstaande kantoren al gesloopt. Schinkelkwadrant-Zuid is het gebied tussen de Schinkelstraat, Honigmannstraat, Geerstraat en Promenade. Aannemersbedrijf Laudy heeft waarschijnlijk een tekort aan arbeiders in de bouw, vandaar waarschijnlijk de onderstaande tekst bij dit project in de gemeente Heerlen. De foto is gemaakt aan de promenade bij het te ontwikkelen Promenade Park. De tekst is wel duidelijk…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Het Eikske – de Mijnbuurt in Landgraaf.

Afgelopen zaterdag was ik als fotograaf aanwezig op de opening van een project van De Positieve Stad in Landgraaf. Het Eikske en de Mijnbuurt zijn twee buurten met een rijk mijnverleden en waar zo’n 3500 bewoners wonen, van jong tot oud. Doel van het project is met hulp van culturele talenten werken aan een expositie waarin verhalen over vriendschap centraal staan. De wijk moet het doen, maar met de ervaringen die we al hebben met andere projecten, gaat dat zeker lukken. De wijk stond vroeger geheel in het teken van de Oranje Nassau mijn ll en we willen met het project de verbinding leggen tussen toen en nu. De start werd gegeven in de voormalige OVS (Ondergrondse VakSchool), nu wijkcentrum ‘An de Koel’. Over een ding waren we het met zijn allen eens, Niets doen is geen optie, doe iets.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Rusty Sunday(58)


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag.
Geniet ervan, morgen is het weer maandag. Wij vieren vandaag de verjaardag van onze kleindochter Jeslynn die alweer 7 jaar wordt.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog