bVision.nl

bVision.nl

On a rainy day, Indi

Natuurlijk had de titel ook gewoon “op een regenachtige dag” kunnen zij, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar ik dacht kom, ik ga nog wat digitaal schilderen met AI. Een beetje een nieuwe hobby geworden nu regen een normaal verschijnsel is geworden en zon steeds zeldzamer wordt. En uiteraard mijn kunsten verbeteren, maar verdorie, AI is eigenwijs. Eigenwijs in die zin dat AI maakt wat ik vraag, maar niet wat ik bedoel. Een beetje op zijn Cruijffiaans bedoeld. Een mens heeft aan een paar woorden genoeg, en u weet ik ben vaak kort door de bocht. Maar Goed, vandaag de basis van een kopfoto. Van oorsprong in 16:9(HD) gemaakt. De naam van deze dame is Indi, afkomstig van de hoofdkleur van het plaatje, Indigo.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Murals – Simpelveld

Via een omleiding in Simpelveld kwam ik langs een garage en zag nog net iets erop staan wat mijn aandacht trok. Dat is dan meteen stoppen, auto parkeren en foto maken toch. Zeker als het een beschilderde garagepoort is, De creatieve maker ervan is Marcus (Gomad) Debie waarvan inmiddels ook al vele murals op deze site staan.

Kunstenaar-muralist: Marcus ‘Gomad’ Debie (1972)
Artwork: mural
Plaats: Simpelveld
Sponsor: Particulier

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Spanning in Den Hout

bVision & Photography

Van Ferrara ontving ik het volgende trafohuisje wat staat aan de Bankenweg in Den Hout (gemeente Oosterhout). Een mooi en uiterst schoon huisje. Ze scheef daarbij de volgende tekst:
Het tweede huisje spotte ik in Den Hout (NB) Bankenweg 9. Het lijkt op de vlakte te staan, maar er zijn wat woonhuizen, een kassencomplex en een camping in de buurt. Ik maakte i.v.m. met het metselwerk ook een foto van de zijkant. Het lijkt of er ooit een rond raampje heeft gezeten.

bVision & Photography
b

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Een das of een vos

bVision & Photography

Soms moet ook ik even genieten van het Limburgse Heuvelland. Nee niet over de weg, maar in de bossen. Zo ligt er een stuk verloren grond tussen Voerendaal en Ubachsberg, vlak bij de Kunrader steengroeve. Meer zeg ik niet over de vindplaats. Het is een stuk bos waar de natuur nog even zijn gang mag gaan en de paden niet echt paden zijn, maar eerder een survival route. Daar vond ik ook het onderstaande hol. Ik heb thuis even moeten opzoeken wie daar woonde, een vos of een das. Zeker weten doe je dat nooit. Als de nood aan het dier komt maken ze wel eens gebruik van bestaande woonruimte. Maar voor zover mijn kennis rijkt, ga ik er vanuit dat dit een vossenhol is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Roestieke zondag 118


Ik wens u allen een “roestieke” zondag vandaag. Maak er een mooie dag van en geniet van het leven.
Groetjes, Sjoerd

Op de foto: Station Simpelveld (mei 2024)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Sophisticated Ford Mustang

bVision & Photography

Ik kan er niet omheen, sommige auto’s hebben het gewoon. Zijn uniek in hun soort, en daar reken ik deze Ford Mustang ook toe. De voorloper van een nieuwe generatie sportwagens al snel Ponycars genoemd. Ontworpen door John Najjar die een liefhebber was van de de P-51 Mustang, een gevechtsvliegtuig. Het waren echte dweilen op de weg, het leek meer op een boot als je erin zat, maar ze werden ondanks dat ontzetten populair. Zo populair dat ze van 1965 tot 1967 ook in de Nederlandse Fordfabriek in Amsterdam van de band rolde. zo goedkoop als ze vroeger waren zijn ze allang niet meer. Voor een “oud” exemplaar in “showroom staat” betaal je veel meer dan voor een nieuwe Ford Mustang. Ik was zo in mijn nopjes met deze auto in mijn virtuele showroom dat ik bijna de man vergat, die overigens op vakantie is, die de foto’s maakte, Emile, onze Leidse Glibber, de auto reed voorop bij een stoet motoren in de Distinguished Gentleman’s Ride Leiden en stond later geparkeerd bij molen de Valk in Leiden. Er stond ook nog iets anders bij waar hij me blij mee maakte, maar dat is voor een andere keer. Maar toch alvast bedankt Emile.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

merk
Ford
model
Mustang
type
cabriolet
kenteken
AR-61-50
Kleur
Rood(vlgs RDW)
Bouwjaar
1967
aantal cilinders
8
vermogen
147 kW – 200 pk
cilinderinhoud
4736 cm3
brandstof
Benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Mijn Schlumbergera truncatus

Bij Els van het blog KnutzEls las ik iets over een lidcactus die niet wilde bloeien terwijl ze deze wel goed verzorgde. Op de foto was een mooie groene lidcactus te zien, waar maar ene bloem aan zat, ik reageerde dat die van mij zo verwaarloost waren, zelfs buiten op ons overdekt terras stonden. Dat ze vanzelf weer gingen bloeien. Deze foto heb ik gisteren in de ochtend gemaakt. Niks groene blaadjes de meeste verdort en uitgedroogd, maar wel bloeien. In de zomer krijgen ze spaarzaam water, en in de winter vergeet ik ze. Totdat ik het voorjaar in de kop krijg en veel te vroeg plantjes buiten zet. Dan hebben ze geluk en krijgen ze ook wat water. Wat me wel opvalt is dat deze kerstcactus langzaam omturnt naar een paascactus, en nu een pinkstercactus was… Laten we het beestje maar gewoon bij zijn echte naam noemen, de Schlumbergera truncatus.
De linkse is overigens een paar jaar ouder en heeft eerst in de woonkamer gestaan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog