Voorstelrondje
Voorstelrondje

Voorstelrondje

Me!, die in het dagelijkse leven Sjoerd heet, en daarbij ook mijn collega is, Heeft mij gevraagd om af en toe ook een stukje te willen schrijven. Daarom begin ik om me eerst even voor te stellen. Catman, in het dagelijkse leven aangesproken als Frank. En door jonge mensen vaak ook als meneer. Zo oud zie ik er kennelijk al uit. Om in autotermen te spreken, ik ben van het bouwjaar 55, en werkzaam als ICT’er, bij momenteel de beste werkgever van Nederland. Vermits ik niet afwezig of met vakantie ben.

Catman ben ik eigenlijk geworden toen ik mijn eerste kat cadeau kreeg voor mijn 21e verjaardag (lang geleden). Sindsdien heb ik altijd meerdere katten te eten mogen geven. In het begin van het WWW, toen de chatboxen opkwamen, heeeel lang voor de jeugd begon te MSNen, was het al gebruikelijk om een nickname te hebben. Toen ben ik Catman gaan gebruiken. Chatten doe ik tegenwoordig vrijwel niet meer, en mijn GSM staat ook vaak uit. SMSen doe ik zelden of nooit. Ik spreek de mensen liever zelf. Wat ik wel doe in mijn vrije tijd, is foto’s maken, en ze op de computer nabewerken. Af en toe bouw ik een website. Momenteel ben ik dan ook bezig mijn eigen website nieuw leven in te blazen. Zodra deze klaar is ga ik er mijn eigen foto’s publiceren.

Een van de ontwikkelingen van de laatste jaren is de digitale camera. Een heerlijke ontwikkeling, waar je al die onvergetelijke momenten mee vast kunt leggen. Ik ben geen fotograaf, maar ik fotograag (terwijl ik dit schrijf bedenk ik zomaar de de titel voor mijn nieuwe website!). Je kunt zeggen dat ik een serieuze kiekjesmaker ben. Serieus omdat ik de kwaliteit van mijn foto’s graag wat verbeter. Dit door ze zoals eerder geschreven op de computer na te bewerken, maar ook door bij het maken van de foto al goed op de details te letten. Daarbij kijk ik ook vaak naar de foto’s van anderen, en het waarom een foto zo goed overkomt (of waarom niet).

Het is de bedoeling dat ik stukjes ga schrijven over het bewerken van foto’s, en dan vooral hoe ik bepaalde dingen doe. Zoals er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden, zijn er vaak ook meerdere methoden, om de diverse bewerkingen te doen. Als jij een andere methode hebt, die wellicht beter is, of makkelijker, dan horen wij dat graag. We proberen hiermee de site op een interactieve manier gestalte te geven. Ook vragen of opmerkingen zijn welkom.

Waar zit dat knopje nou ook al weer

Verder nog:

 • Af en toe zal ik ook reageren op stukjes van me! Zeker als het over politiek gaat of zo.
 • Ik ben “unne Rooie” denk ik; tenminste ik stem meestal op Jan.
 • Mijn wieg stond in Noord-Brabant, maar ik woon al heel lang in Limburg.
 • Ik maak duidelijk onderscheid tussen Holland en Nederland.
 • Ik maak (waarschijnlijk) als laatste Nederlander nog verschil tussen enige en enigste.
 • Ik ben gek op erwtensoep, wortelstamp en zuurkool.
 • 21 Comments

  1. Dag Catman,
   Dank voor de tip m.b.t. GIMP.
   Goed initiatief dit blog. Ik zal regelmatig terug komen voor tips and tricks :D.
   Overigens, de club wordt groter, ook ik maak nog altijd het onderscheid tussen enige en enigste.
   Regelmatig ben ik te vinden op een van Nederlands beste webfotoclubs dus interesse voor het fotograferen is zeker ook bij mij aanwezig.
   Tot een volgende keer.
   James

  2. Ik zie ineens enigste en enige staan. 🙂
   Nee, je bent niet de enige, dan zijn we nog met twee.
   Ik ben de enigste zeg ik altijd, maar dan moet je het uitleggen. 😀
   Net als hun/hen/zij, als/dan, mij/ik, handvaten.

   Ik hoor het, maar reageren doe ik vaak alleen in mijn hoofd, werkelijk iets van zeggen heb ik redelijk afgeleerd. 🙂

  3. Catman

   Voorbeeld: Als ik zeg: de enigste vrouw ter wereld, dan bedoel ik de mooiste. Als ik zeg: de enige vrouw ter wereld bedoel ik de laatste, of die ene, dat hangt van het verband af waarin dit bedoeld wordt. Overigens ik schrijf en spreek zelf ook geen foutloos Nederlands.

   Maar voor het verschil tussen enige en enigste kan ik je het beste verwijzen naar de volgende link: http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/262.

   Van Me! heb ik begrepen, dat volgens van Dale, beide vormen voortaan gebruikt mogen worden. Dus als maar genoeg mensen het fout doen, dan wordt het vanzelf uiteindelijk goed.

  4. Hee Catman, ik zal jouw stukjes en website tzt met grote graagte tot mij nemen. Enige foto overigens 😉
   Ik gebruik adobe photoshop elements 2.0, maar ben zeker geen held in bewerken en hoop echt het eea van je te kunnen opsteken 😉

  5. Sanne

   Haha, foto’s bewerken? Dat moet je me toch eens leren.
   Ik sta er meestal beroerd op. Kun je me eens vertellen hoe dat komt, of ben ik gewoon niet fotogeniek?

   Nou succes ermee!

   Groetjes,
   Sanne

  Reageren mag, maar hou het netjes...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.