Tips en Truuks – CSS en HTML (1)
Tips en Truuks – CSS en HTML (1)

Tips en Truuks – CSS en HTML (1)Voordat we aan de slag gaan met CSS moeten we beschikken over een goede tekstverwerker die zowel kale tekst kan verwerken als ook een voorbeeld kan laten zien van het resultaat. Er zijn honderden tekstverwerkers op de markt, zelfs online, maar ik beperk me even tot de one and only. Zoals mijn collega Frank al eerder aangaf is het niet de bedoeling dat we met dure software aan de gang gaan, maar software gebruiken die voor noppes is. Mijn keuze hierbij is gevallen op HTML-KIT van CHAMI. Op de site is het pakket gratis te downloaden. Installeren is heel eenvoudig en ik zou alles gewoon even standaard laten staan. Kennis van CSS is vooral ook kennis van HTML (Hyper Text Markup Language). HTML is eigenlijk een semi programmeertaal om teksten op het scherm te zetten. Een pagina start met de tag <html> en eindigt met </html>. En als we dit zo intypen en het online willen bekijken zien we dus helemaal niets. Alles wat we doen voeren we uit tussen zogeheten Tags en de Interpreter (browser IE of Firefox o.i.d.) leest het hele verhaal als een boek. In onze eerste pagina staat nog geen CSS, maar deze vormt wel al de basis voor alle verdere lessen en tips die gaan komen. U hoeft niet te typen, alle pagina’s staan dadelijk als voorbeeld online voor de volgende les. Type het volgende in de teksteditor en sla het op als css01.html: (het is gewoon tekst die daarna met je browser of in HTML-kit te openen is

<html>
<head>
<title>
CSS en HTML
</title>
</head>
<body>
Dit is de welkomstpagina van de cursus CSS
</body>
</html>

Klik op resultaat en aanschouw de eerste pagina

16 Comments

  1. Ik gebruik ook NVU en een simpele text-editor. Werkt net zo makkelijk en je weet zeker dat er geen verborgen code’s mee gegeven worden. Dat vind ik het voordeel van “kale” editor’s boven wysiwyg editors.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.