Flying High – een avondje snijden.
Flying High – een avondje snijden.

Flying High – een avondje snijden.

Gisteravond was het weer eens een gezellige avond foam snijden. Op basis van een CAD tekening wordt eerst bepaald welk formaat de XPS-blokken moeten hebben voor je ze kunt gaan snijden. Deze CAD tekeningen zijn op internet wel te vinden, of anders moet je zelf aan de bak en gaan tekenen. Dit kan met een CAD-programma, maar ook pakketten als Corel-Designer zijn daar uitstekend voor geschikt. Ik ben de blokkenspecialist van het duo. Heeft mijn tijd op de kleuterschool toch enig nut gehad en ik probeer met zo weinig mogelijk materiaal zoveel mogelijk passende blokken te snijden uit een plaat XPS van zo’n 5 cm dik. Voor vleugelprofielen gebruiken we ook wel eens 2.5 cm dik materiaal als we dat nog ergens hebben liggen. Mijn vriend Humberto bedient meestal de CNC-snijder als we beginnen met het snijden van de profielen. Deze snijder is computergestuurd m.b.v. stappenmotoren en de tekening die als basis diende voor de berekeningen van de blokken, wordt gebruikt voor het in de juiste vorm snijden. Ofwel het gemak dient de mens en wij hoeven alleen maar er voor te zorgen dat de blokken op de juiste plaats liggen. Een paar millimeter verschoven en de onderdelen passen niet meer op elkaar. De onderstaande foto’s maken een en ander duidelijker. And yes, that’s me!.
16 Comments

  1. Zie je wel, als je de reacties leest word je vanzelf wijs. Toen ik over de modelletjes aan de muur las, zag ik ze ook opeens en toen wist ik ook waar je mee bezig was. De passie spat van het scherm

  2. Ziet er knap profi uit en ik zie ook nog wat modelletjes op de foto aan de muur hangen. heb je nou een succesvol model wat je steeds verder vervolmaakt of maak je elke keer een totaal andere?
    Ook geinig dat je wat meer van jezelf laat zien 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.