Tips en Truuks – CSS en HTML (3)
Tips en Truuks – CSS en HTML (3)

Tips en Truuks – CSS en HTML (3)

Tsja, de vorige keer hadden we gezegd dat het vandaag makkelijker werd. Daar moet ik me dan ook aan houden. Daarom vandaag alleen wat uitleg over containers. Dat zijn grote vierkante bakken waar heel veel in kan. Containers binnen css moet je een beetje als hetzelfde zien. Zie het een beetje als als opslaggigant SureGuard. Sureguard is dan de bodytag binnen HTML. En de divjes en tables zijn allemaal kleine containers waar je dingen op kunt slaan zoals teksten en plaatjes. Neem als voorbeeld een blogsite met aan twee kanten ruimte om iets neer te zetten. Hiervoor bedenken we binnen de bodytag de volgende containers waar we dingen in willen zetten:

Container (Opslag buiten de gangen ofwel de ‘margins’)
Kop container
Linker container
BlogInhoud container
Rechter container
Bodem container6 Comments

  1. De basis achter div’s wist ik al zo’n beetje. Het gestoei om de positionering in diverse browsers goed te krijgen heb ik ook al flink wat hoofdpijn aan over gehouden. Ik neem dat dat in een van de volgende artikelen behandeld wordt, dus ik wacht met smart.

    Dat voorbeeld met die foto’s vind ik fantastisch! Lijkt me een mooie techniek om foto’s in een weblog te presenteren. Mooier dan b.v. lightbox.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.