Tips en Truuks – CSS en HTML (3)

Tsja, de vorige keer hadden we gezegd dat het vandaag makkelijker werd. Daar moet ik me dan ook aan houden. Daarom vandaag alleen wat uitleg over containers. Dat zijn grote vierkante bakken waar heel veel in kan. Containers binnen css moet je een beetje als hetzelfde zien. Zie het een beetje als als opslaggigant SureGuard. Sureguard is dan de bodytag binnen HTML. En de divjes en tables zijn allemaal kleine containers waar je dingen op kunt slaan zoals teksten en plaatjes. Neem als voorbeeld een blogsite met aan twee kanten ruimte om iets neer te zetten. Hiervoor bedenken we binnen de bodytag de volgende containers waar we dingen in willen zetten:

Container (Opslag buiten de gangen ofwel de ‘margins’)
Kop container
Linker container
BlogInhoud container
Rechter container
Bodem container6 Comments

 1. nogmaals bedankt voor de duidelijke informatie, het is echt interessant

 2. goh,
  dit snap ik zeg,
  ben toch niet zo dom als ik dacht.
  hartelijk dank
  🙂

 3. Toch handig zo’n gratis cursus

 4. We worden met de week wijzer op CSS-gebied! Super!!

 5. De basis achter div’s wist ik al zo’n beetje. Het gestoei om de positionering in diverse browsers goed te krijgen heb ik ook al flink wat hoofdpijn aan over gehouden. Ik neem dat dat in een van de volgende artikelen behandeld wordt, dus ik wacht met smart.

  Dat voorbeeld met die foto’s vind ik fantastisch! Lijkt me een mooie techniek om foto’s in een weblog te presenteren. Mooier dan b.v. lightbox.

 6. Wat erachter zit is prachtig!!
  Zo ben ik vandaag ook flink aan het stoeien geweest met css… Maar 😀 Het is me gelukt! 🙂

Geef een reactie