Vergeten merken – Duesenberg 1913-1937
Vergeten merken – Duesenberg 1913-1937

Vergeten merken – Duesenberg 1913-1937
Als we even vergeten dat er diverse pogingen geweest zijn om de Duesenberg een nieuw leven in te blazen is de echte Duesenberg gesneuveld in 1937. Eigenlijk net als de Spyker in Nederland. Daar heeft ook de huidige productie niets te maken met het oorspronkelijke model. De start van de gebroeders Fred en August Duesenberg was in 1913. Toen werd de Duesenberg Motor Company opgericht door de uit Duitsland afkomstige broers. Eerst om alleen race wagens te bouwen, maar vanaf 1920 werden ook auto’s voor de normale u en ik mens gebouwd. Nou ja, voor de mensen met wat meer budget. Gebruik makend van eigen inventiviteit en de rechten om bugattimotren te gebruiken leverde het een model op met uitzondelijke kwaliteiten. Als we even een pas op de plaats maken en ons realiseren dat 50% van de auto’s die in die tijd gebouwd werden nu nog rijvaardig zijn geeft dit de kwaliteit aan van deze uitzonderlijke auto’s. En we praten dan over een modelletje of 2 namelijk het model A en het model J. De foto’s spreken voor zich. De gemiddelde prijs voor zo’n goed modelletje kan oplopen tot meerdere miljoenen euro. Ik wordt daar even stil van en denk dat dit the best car ever is. Stel je voor dat de helft van alle kevertjes nog rond zou rijden. Nee, dan toch maar de Duesenberg…15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.