Limburg in beeld – Hunnecum en Vink
Schimmert hebben we overgeslagen, niet dat dat niet mooi genoeg is, wel degelijk. Trouwens stukjes over de reus van Schimmert en over de schansenoven zijn reeds van mijn hand verschenen. Maar er zijn loggers die daar thuishoren en dit dorp met al zijn pracht veel beter kunnen beschrijven. Nee, wij gaan verder langs de rijksweg en naderen Hunnecum. Het is dat de drukke rijksweg er doorheen loopt, anders had je het net als Helle en Brand, overal in het limburgse landschap kunnen parkeren. Op de foto ziet u een typische spekboerderij uit 1824.Kenmerkend is de bouwwijze van deze in lagen mergelsteen en baksteen. Maar we gaan rechtsaf richting Manege de blauwe steen en daarna door naar Vink. we lopen richting Kasteel, maar maken een ommetje door het bos. Langs mooie vergezichten en de kenmerkende holle wegen in Limburg naderen we nu Wijnandsrade. (de plaatjes zijn uiteraard aanklikbaar)14 Comments

 1. Apart,die spekboerderij!

 2. Ik vind de plaatjes prima zoals ze zijn!
  Ziet er leuk uit, altijd mooi weer daarzo!

 3. als ik die luchtfoto dan denk ik aan en camera plaatsen in een model vliegtuigje dat zal gaaf zijn.

 4. Hier steekt wat achter. Van wie krijg jij steekpenningen?
  OT je bent omgebouwd!

 5. Leuk spul, dat mergel!

 6. Ik vind vooral het plaatje uit Vink mooi. Jaren 50 bouw? of nog ouder?

 7. Limburg is een mooie provincie.. Ik heb er familie wonen, dus kom er af en toe wel eens 🙂

 8. Aha, zo heten die wonderlijk gestreepte gebouwen dus 😉

 9. Ik fietste afgelopen vakantie dus mooi voor de drukte uit. Vanuit Thull ging ik via Nuth, Hunnecum en Vink naar Wijnandsrade. Dat laatste stukje deed ik iets anders via een stukje Kersenboomkensweg waar ik op zo’n aardig slotachtig gebouw af reed. Van Rob heb ik later begrepen dat er ook nog een heel dorp lag, maar dat heb ik nooit gezien.

 10. Vink ziet er wel heel mooi uit.

 11. Heel mooi die spekboerderij!!

  Nog even en heel limburg wordt overspoeld door dagjesmensen door jouw toeristische logs!! 😉

 12. mmoie foto,s weer.
  vindt het leuk als je zo schrijft over limburg.

 13. Een fantastisch stukje weg tussen Hunnecum en Wijnandsrade. Je moet het als bezoeker van Zuid-Limburg ooit eens gezien hebben om te weten wat de echte schoonheid van deze streek is.

 14. Wat een aparte manier van bouwen!

  Ik verbaas me er ook elke keer over in de trein naar Limburg, hoe verschillende huizen dan in (zuid)Limburg zijn ten op zichte van de rest van Nederland!!

Geef een reactie