Limburg in beeld – Hunnecum en Vink
Limburg in beeld – Hunnecum en Vink

Limburg in beeld – Hunnecum en Vink
Schimmert hebben we overgeslagen, niet dat dat niet mooi genoeg is, wel degelijk. Trouwens stukjes over de reus van Schimmert en over de schansenoven zijn reeds van mijn hand verschenen. Maar er zijn loggers die daar thuishoren en dit dorp met al zijn pracht veel beter kunnen beschrijven. Nee, wij gaan verder langs de rijksweg en naderen Hunnecum. Het is dat de drukke rijksweg er doorheen loopt, anders had je het net als Helle en Brand, overal in het limburgse landschap kunnen parkeren. Op de foto ziet u een typische spekboerderij uit 1824.Kenmerkend is de bouwwijze van deze in lagen mergelsteen en baksteen. Maar we gaan rechtsaf richting Manege de blauwe steen en daarna door naar Vink. we lopen richting Kasteel, maar maken een ommetje door het bos. Langs mooie vergezichten en de kenmerkende holle wegen in Limburg naderen we nu Wijnandsrade. (de plaatjes zijn uiteraard aanklikbaar)14 Comments

  1. Ik fietste afgelopen vakantie dus mooi voor de drukte uit. Vanuit Thull ging ik via Nuth, Hunnecum en Vink naar Wijnandsrade. Dat laatste stukje deed ik iets anders via een stukje Kersenboomkensweg waar ik op zo’n aardig slotachtig gebouw af reed. Van Rob heb ik later begrepen dat er ook nog een heel dorp lag, maar dat heb ik nooit gezien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.