Limburg in beeld – Helle en Brant
Limburg in beeld – Helle en Brant

Limburg in beeld – Helle en Brant
Vanuit Groot Genhout lopen we over het plateau van Schimmert richting Nuth. Even voor Terstraeten slaan we rechts af en nemen de tweede weg links. De Nelisweg. Deze holleweg daalt af via Helle en komt uit in het platsbeekdal (Pletsjbaek in goed Limburgs). Langs de holleweg staan een aantal boerderijen, wat huizen en een schuur die samen het gehucht Helle vormen. Of Helle nu afkomt van Holle of Helde(helling) is niet helemaal duidelijk.We vervolgen onze weg en komen uit in een volgend gehucht, Brand langs de Branterweg, Hier kijken we even naar het prachtige voorbeeld van een echt Limburgs gehucht. Omgeven door moeder natuur denk je beland te zijn in een historische omgeving. Je wordt meteen met je neus op de feiten gedrukt als er zo’n benzine verslindende PC-Hoofd tractor langskomt, maar dat mag de pret niet drukken.We lopen een stukje terug en lopen de veldweg in richting Aalbeek. Lekker door het veld. Op de rijksweg aangekomen slaan we links af…

16 Comments

  1. Ik weet uit eigen ervaring dat dit van die zeldzaam schilderachtige en tegelijk onbekende plekjes zijn waaraan juist Limburg zo rijk is. Een schitterende omgeving, die bij jou en bij mij om de hoek ligt. Ik smul er elke keer weer van als ik er door heen loop.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.