Limburg in beeld – Helle en Brant
Vanuit Groot Genhout lopen we over het plateau van Schimmert richting Nuth. Even voor Terstraeten slaan we rechts af en nemen de tweede weg links. De Nelisweg. Deze holleweg daalt af via Helle en komt uit in het platsbeekdal (Pletsjbaek in goed Limburgs). Langs de holleweg staan een aantal boerderijen, wat huizen en een schuur die samen het gehucht Helle vormen. Of Helle nu afkomt van Holle of Helde(helling) is niet helemaal duidelijk.We vervolgen onze weg en komen uit in een volgend gehucht, Brand langs de Branterweg, Hier kijken we even naar het prachtige voorbeeld van een echt Limburgs gehucht. Omgeven door moeder natuur denk je beland te zijn in een historische omgeving. Je wordt meteen met je neus op de feiten gedrukt als er zo’n benzine verslindende PC-Hoofd tractor langskomt, maar dat mag de pret niet drukken.We lopen een stukje terug en lopen de veldweg in richting Aalbeek. Lekker door het veld. Op de rijksweg aangekomen slaan we links af…

16 Comments

 1. leuk dat je over de toponiem Helle begint, ik kende alleen maar de Helle of Hill in de Hoge Venen, een onstuimig riviertje dat in de Wesertalsperre uitkomt.

 2. Mooie term he ‘holle weg” Ik heb die term pas geleerd toen ik ging wandelen. Hij wordt in wandelboekjes gebezigd.

 3. ja, prachtig daar, lekker pitoresk allemaal!

 4. en dit is dus Nederland?! mooi hoor!!

 5. Ik weet uit eigen ervaring dat dit van die zeldzaam schilderachtige en tegelijk onbekende plekjes zijn waaraan juist Limburg zo rijk is. Een schitterende omgeving, die bij jou en bij mij om de hoek ligt. Ik smul er elke keer weer van als ik er door heen loop.

 6. mooi, ik zou daar wel willen wandelen door het veld

 7. Volgens mij als ik dit wil lopen de route die je uitstippelt dan ben ik al mijn weekenden bezig!!! 😉

 8. ziet er goed uit,
  ik zie zelfs dat de lucht blauw is……………….

 9. Mooie omgeving hoor, en het lijkt ook gelijk anders met het zonnetje erbij

  Fijne maandag

  Groetjes Gina

 10. Schilderachtig hoor. Toch weer heel anders dan hier 🙂

 11. Een heerlijke serie is dit toch.Zo leer ik Limburg kennen.

 12. Er zijn genoeg mooie plekjes in Nederland

 13. Gelukkig heb ik de foto’s een week eerder gemaakt, anders was het een erg natte bedoening geworden…

 14. Ik weet niet of je deze foto’s dit weekend hebt gemaakt maar dan zijn jullie mazzelaars geweest qua weer!

 15. Zo te zien was het een stuk droger en zonniger ‘down under’ in Limbabwe 😉

Geef een reactie