Funny (nog 4 te gaan) – the new one

Voor iedereen die denkt dat de wandeltochtjes door de omgeving snel gemaakt zijn vertel ik even dat er buiten het wandel en puzzelgedeelte er gemiddeld zo’n vier uurtjes inzitten. de foto’s maken en bewerken, het verhaal schrijven en de route uitzetten. en dan doe je dus zonder camera helemaal niets. Dat is ook de reden dat ik snel een nieuwe camera nodig had, zonder foto’s geen Limburg in beeld. Nu had ik nog wel een oudje liggen als reserve in de auto, maar dat was toch niet echt de oplossing. En voor het doel waar ik hem voor nodig heb is een spiegelreflex overdone. Mijn keuze is gevalleen op een Fujifilm Finepix S5800. Goedkoper als wat ik had, met geen uitwendig draaiende lenzen, maar wel met een betere groothoek en voldoende zoom als het nodig is (opt. x dig. 10X5.1 = 51 maal). En het geld wat we daarvoor uitgegeven hebben besparen we door online de nieuwe vaatwasser te kopen en hem zelf te installeren. En ik moet zeggen de Finepix bevalt me nu al prima, eigenlijk beter dan de Olympus. En het grote voordeel bij deze is dat al mijn oude geheugenkaarten hierin werken (zowel SD als XD). Maar als je ze in de computer laat zitten zijn de 26 MB intern zo vol….( het HIV virus heeft hier weer eens toegeslagen).16 Comments

 1. Ik ga voor klein en handzaam, maar ik stel dan ook niet zulke hoge eisen.
  Brommelen. Nooit van gehoord. Ik zoek het op.

 2. Ziet er gaaf uit en fijn voor je dat ie nu al bevalt, kunnen we blijven genieten van je foto’s…

 3. mooie camera,
  kan niet wachten op je foto,s
  🙂

 4. ziet er imposant uit 🙂

 5. Ja, dan maak ik het me er makkelijker vanaf, ik schiet alles er op wat me ook maar enigsinds de moeite waard lijkt, en bewerken doe ik niet.

  Maar ik maak dan ook geen vastlegdocument, en jij wel!

 6. Mooi toestel!! Ik heb zelf de Olympus sp 510US en ben daar eigenlijk ook wel tevreden over (behalve dan een beetje grove korrel als je op automatisch foto’s maakt)
  Veel plezier ermee!!

 7. Leuk toestel, met goede resultaten vermoed ik

 8. Ziet er een prima toestel uit. En aan de kwaliteit van de foto’s heeft het hier nooit gelegen.
  Ik hou het voorlopig op een acertje. Ben de laatste jaren meer bezig met wat anders dan fotograferen.

 9. Ik heb ook een fujifilm, en die bevalt me uitermate goed..

 10. Ik ben benieuwd naar de plaatjes.

 11. Over de Limburger uit mijn logje:

  Mijn moeder heeft de kapstok (waar de Limburger in verstopt zat achter de spiegel) ooit gekocht/gekregen in 1974.
  Nu waren ze hem aan het verven en stukken eraf zagen om hem passend te maken in de gang, en ontdekten ze de pagina.

 12. Er komt 1 reactie in me op, maar ik geloof dat ik die maar niet moet plaatsen…
  Nouja zooit het ook:
  Hoe ouder je wordt, hoe meer je vergeet…
  hihi.
  Ik had al even gegoogeld! Hij ziet er stoer uit. 🙂

Geef een reactie