Opmerkelijk auto's – Renault Dauphine 1956 – 1967
Opmerkelijk auto's – Renault Dauphine 1956 – 1967

Opmerkelijk auto's – Renault Dauphine 1956 – 1967
Naast de vergeten auto’s zijn er natuurlijk ook auto’s die niet meer gemaakt worden of vervangen zijn door nieuwere modellen. De echte klassiekers dus. Vandaag een auto uit die serie. De Renault Dauphine. Het model had een vermaarde voorganger, de Renault 4CV. In 1956 rolde de eerste van de band en het bleek meteen een groot succes. Tot 1967 rolde er meer den twee miljoen exemplaren van de band. De auto werd vooral bekend door z’n vriendelijke verschijningsvorm en de gewonnen ruimte t.o.v. zijn voorganger. De motor lag net als bij de 4CV achterin en had een inhoud van 845 cc. Daarmee kon een top bereikt worden van 110 km/uur. Voor de echte liefhebber telt natuurlijk alleen de Gordini uitvoering. Die had 40 pk, 8 pk meer en haalde daaemee een top van 125 km/uur.


14 Comments

  1. Als je kijkt naar de auto’s die ze nu maken dan zijn we duidelijk niet stil blijven zitten! Ik zou de Karmann Ghia wel eens willen zien in je rubriek! (hebben wij vroeger gehad en nog warme gevoelens voor)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.