vergeten merken – Zendapp Janus (1957 – 1959)
vergeten merken – Zendapp Janus (1957 – 1959)

vergeten merken – Zendapp Janus (1957 – 1959)

In de jaren na de tweede wereldoorlog zag Zendapp ook in dat de tijd van bromfietsen en motoren aan het teruglopen was en dat mensen het liefst droog op hun werk aan wilden komen. Het plan onstond dan ook om een overdekte tweewieler te maken. Een uniek design met 4 zitplaatesn twee naar voren uitkijkend en twee naar achteren uitkijkend. De naam werd Zendapp Janus. Janus was een Romeinse god met twee gezichten. Deuren zoals ook de isetta die had, een 250 CC Bella Motor, de comfortabele Mac Pherson wielophanging waren de slogans waarmee Zendapp de markt opging. Het oorspronkelijke ontwerp was van Dornier en had de kenmerken van vele andere dwergauto’s.Maar helaas, de auto was te duur en er werden er zo weinig van gemaakt dat het brake even point nooit gehaald werd. Zo stierf dit geinige autootje een vroege dood. De fabriek werd verkocht aan Bosch. U kunt de foto’s aanklikken voor een vergroting.17 Comments

  1. ria

    Ik heb deze ook nooit in het echt gezien. Grappig hoor. Joop heeft wel jaren een Zundapp brommer gehad, met van die beenschermen en een scherm op het stuur, helemaal aangekleed dus.

  2. De brommer is natuurlijk zeer bekend maar deze auto is wel heel erg bijzonder zo te zien. Je had vroeger de keuze tussen een Zundapp brommer of een Puch,ik ging duidelijk voor de laatste, dat wel 🙂 en ik zie weer mijn geboortejaar..1957

  3. deze heb ik nog nooit gezien, werkelijk heel gaaf. Als brommermerk wel erg bekend, ben in vroeger jaren wel eens thuisgebracht op zo’n buikschuiver 🙂
    Deze rubriek ben ik vergeten te melden gisteren maar vind ik ook erg leuk!

  4. Je plaatst toch wel erg veel oude auto,s die ik in m,n vrije tijd samen met m,n neef en oom uit Duitsland haalden, hier opknapten en verkochten. Als Duitse deukjes. Heerlijk om al die modellen weer eens te zien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.