Auto's in de film – Peugeot 403 (1955 to 1966)
Auto's in de film – Peugeot 403 (1955 to 1966)

Auto's in de film – Peugeot 403 (1955 to 1966)Mike bracht me op het idee. Niet alleen vergeten auto’s komen hier aan bod op autozaterdag, maar ook filmauto’s en uitzonderlijke auto’s. De auto waar het vandaag om gaat is een Peugeot 403 Cabriolet uit 1959.
U leest: een excentrieke inspecteur, een domme, luie hond, altijd een sigaar in zijn mond, altijd dezelfde gore regenjas, en het figuur wat de indruk wekt van een dakloze als je hem tegen zou komen. Juist ja Columbo gespeeld door Peter Falk. Geen reclame voor deze auto, want met het imago uit de film zou niemand die auto nog kopen. Het was echter een zeer betrouwbare auto die tussen 1955 en 1966 gebouwd werd. De opvolger was de woestijn en taxireus de Peugeot 404. Maar goed, na de productiestop werd de serie pas gemaakt en alle modellen waren dus al verkocht. Vreemd is dat er maar zo weinig van dit model bekend is.


21 reacties

  1. Jan

    Ik heb het altijd wel een best aardige auto gevonden . We hadden hier vroeger iemand in het dorp die er taxi ritten mee reed. Hij was vierdeurs en een ruime koffer. Later met Columbo werd het merk dacht ik wat bekender. Gr. jan

  2. ria

    Heerlijke serie, ik heb er altijd met veel plezier naar gekeken, dacht je dat hij klaar was en dan draaide hij zich nog even om voor nog een vraag met die priemende oogjes.
    Geweldige auto, wij hebben een 404 gehad 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.