Auto's in de film – Peugeot 403 (1955 to 1966)Mike bracht me op het idee. Niet alleen vergeten auto’s komen hier aan bod op autozaterdag, maar ook filmauto’s en uitzonderlijke auto’s. De auto waar het vandaag om gaat is een Peugeot 403 Cabriolet uit 1959.
U leest: een excentrieke inspecteur, een domme, luie hond, altijd een sigaar in zijn mond, altijd dezelfde gore regenjas, en het figuur wat de indruk wekt van een dakloze als je hem tegen zou komen. Juist ja Columbo gespeeld door Peter Falk. Geen reclame voor deze auto, want met het imago uit de film zou niemand die auto nog kopen. Het was echter een zeer betrouwbare auto die tussen 1955 en 1966 gebouwd werd. De opvolger was de woestijn en taxireus de Peugeot 404. Maar goed, na de productiestop werd de serie pas gemaakt en alle modellen waren dus al verkocht. Vreemd is dat er maar zo weinig van dit model bekend is.


21 Comments

 1. Het model spreekt me nou ook niet echt aan.
  En rokende mensen al helemaal niet. (vergeet hierbij 1 persoon).

 2. Mooie auto. En zeker herinneringen aan de serie, maar ik heb toen nooit zo op de auto gelet. Typisch een vrouweneigenschap?

 3. Is wel een bekend beeld, deze auto

 4. Columbo was overigens een leuke serie voor op een regenachtige zondag 🙂

 5. Ja, dat izzem! Leuk om hier weer eens een afbeelding van te zien. Ik had meer met de auto dan met het personage Colombo geloof ik 😉

 6. Ja, Columbo dat was em.

 7. Heerlijke serie, ik heb er altijd met veel plezier naar gekeken, dacht je dat hij klaar was en dan draaide hij zich nog even om voor nog een vraag met die priemende oogjes.
  Geweldige auto, wij hebben een 404 gehad 🙂

 8. IK kom je even een fijn weekend wensen

  Groetjes Gina

 9. Een wereldkar als Columbus er in zit!! 😉

 10. Mooie auto,s natuurlijk van dat fietsenmerk.

 11. Had ik wel eens willen zien, die hond met sigaar in zijn mond.

 12. OT: nee hoor niks op de grond gelegen.

 13. Columbo was anders ook een werkpaard en hij slaagde altijd, dus toch niet zo’n raar boegbeeld.Oh ja, (by the way…) hij was ook knetterscheel.

 14. Heb vaak genoten van die serie, Columbo..

 15. Man bijt hond had eens een zusuki jimny, net zo`n wagen als ik heb.
  Wel grappig.

 16. die inspecteur herken ik wel…. met auto’s heb ik niets

 17. Columbo.. tja.. vervlogen tijden.
  Wij maakten proefritjes vandaag… maar niet in zo’n auto 😉

 18. gave auto,
  zet maar hier neer
  🙂

 19. Van deze auto kan ik me eerlijk gezegd minder herinneren dan van Columbo, dat vond ik wel een leuke serie.

 20. Niet echt mijn auto hahaha maar de serie was geweldig.

 21. Ik heb het altijd wel een best aardige auto gevonden . We hadden hier vroeger iemand in het dorp die er taxi ritten mee reed. Hij was vierdeurs en een ruime koffer. Later met Columbo werd het merk dacht ik wat bekender. Gr. jan

Geef een reactie