Auto's als trendsetter – Lotus Seven
Auto's als trendsetter – Lotus Seven

Auto's als trendsetter – Lotus Seven

Lotus was het automerk waar Colin Chapman zich helemaal in kon uitleven. Sportwagens, racewagens, formule auto’s alles wat met autosport te maken heeft werd in de Lotusfabriek ontwikkeld. In 1957 werd de Lotus Seven geentroduceerd. Een model dat een echte trend inluidde en door velen werd gekopieerd. Toch wordt deze auto nog steeds geproduceerd. Weliswaar door Caterham, maar het model is nog steeds populair. Het Nederlandse Donkervoort, dat met het model het baanrecord op de Nordsleife van de Nerburgring haalde, is een regelrechte kopie van de Lotus Seven. Chapman was een ontwerper die alles wat overbodig was aan een auto er vanaf sloopte, en de zware onderdelen verving door lichtere. Zo ontstonden er unieke juweeltjes van auto’s, waarvan de Seven er maar een was. Denk ook eens aan de Lotus Elise en de Lotus Europa. Helaas stierf Colin in 1982 op 54 jarige leeftijd. Heeft u een auto met herinneringen, tell me!. Ik doe de research en plaats….

15 reacties

 1. Mijn vader heeft een Lotus super Seven.

  Wel een bouwpakket uit 1997 van het merk Eldon, maar hij telt toch uit 1957 want hij hoeft geen wegenbelasting te betalen voor de auto.

  Uit ervaring weet ik dat deze auto niet handig is met de vele drempels van tegenwoordig….. Mijn vader moet steeds omrijden 🙂
  Hij rijdt echt super…als je 80 gaat heb je al het idee dat je 180 gaat 😉

 2. Catman

  Wij delen een herinnering: De legendarische Peugeot 104. Ze maakten destijds reclame met “een wonder op wielen”. Ik was kennelijk niet gelovig genoeg. Mijn Peugeot kon je meer vergelijken met de zeven plagen van Egypte.

 3. 1960 is gewoon een goed bouwjaar. Mijn allereerste autootje was een rode mini 850 bouwjaar 1976 en gekocht voor fl.100,– dat waren nog eens bedragen 😉
  Ik heb er 2 jaar in rondgescheurd en toen hield ie er mee op omdat ik zelf de bougies had verwisseld en de kabeltjes niet goed op de juiste bougies had teruggezet.Het begin van het eind en hij heeft het nooit meer goed gedaan. Heb ‘m uiteindelijk nog aan de sloper verkocht voor fl.150,– omdat er zoveel goede onderdelen aanzaten. dat waren nog eens heerlijke tijden 😉
  Maare, iets meer achtergrond over dit legendarische autootje? Say yes please?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.