Auto's in de film – Herby
Auto's in de film – Herby

Auto's in de film – Herby

Wie kent niet dat eigenzinnige autootje, Herbie genaamd, rugnummer 53 en kenteken OFT-857. De Love Bug was de eerste film waarin deze auto met een eigen wil optrad. Herbie is een Volkswagen Kever. Het was een 1963 US-special uitvoering met sunroof. Alhoewel Volkswagen in het begin nooit blij is geweest met de bijnaam Kever komt het autootje er ook nooit meer vanaf. In werkelijkheid is deze kever verkocht als Volkswagen 1200, 1300, 1500, 1302 en 1303. Met daarin nog verschillende uitvoeringen. De oudste volkswagen 1200 had een gedeelde achteruit en werd brillie genoemd… Daarna werd het een ovaaltje en uiteindelijk kreeg deze in ik dacht 1957 zijn definitieve vorm. Een lange tijd is deze auto sfeerbepalend geweest in het europeese straatbeeld en nog steeds zie je ze nog regelmatig rijden. De enige Volkswagen die als Kever verkocht wordt is de New Beetle. Herbie speelde de hoofdrol in de volgende films:

 • The Love Bug (1969)
 • Herbie Rides Again (1974)
 • Herbie Goes to Monte Carlo (1977)
 • Herbie Goes Bananas (1980)
 • Herbie: Fully Loaded (2005)

19 Comments

 1. Jan

  Het was onze eerste auto. Ik heb er veel km mee gereden en geloof ik alleen eens een nieuwe uitlaad onder gezet. Ik nu een collega die een VW cabrio bezit en dat is een pracht auto. Gr. Jan

 2. Vandaag zag ik toch een vreemd verhikel, aan de voorkant eend, aan de achterkant vwkever. Prachtig, maar ik zat bijna tegen een verkeersbord aan want ik wilde dat uitgebreid bewonderen.

 3. Oh ja, Herby! Ik heb denk ik die eerste film gezien toen ik bij een saaie oom en tante logeerde, die wisten met hun kleine nichtje ook niet goed raad en vonden de bios wel een goed idee. Een schot in de roos, ik heb me slap gelachen.

 4. LOL, ik vind het geweldige autootjes…mijn broer heeft er een verschrikkelijke hekel aan en dus moest ie op zijn trouwdag van zijn vrienden een rondje maken hahahha…daarna kon ie in zijn eigen verschrikkelijk amerikaan…..ach, smaken verschillen, ik vind herbie cool 🙂

 5. Wij hebben diverse van deze karretjes gehad. Zelfs een stationcaruitvoering!

  Ik heb trouwens nog wel een paar suggesties voor je rubriek vergeten auto’s (Jan was autogek en heeft heel veel oude karretjes gereden vroeger). Altijd in barreluitvoering op een kleine uitzondering na hier en daar.
  Wat denk je van:
  Rover TC 3500 1973
  Lancia (ik weet niet meer welke uitvoering we hadden maar door het aluminium blok? was hem geen lang leven gegund) 😉
  Ford Consul
  Ford Capri
  Triumph MK3 1967

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.