Flying – de grote sponsor
Flying – de grote sponsor

Flying – de grote sponsor

R van I&R las op een van de vorige afleveringen over onze hobby en zag ons daar bezig met wat electronicaonderdelen en schreef prompt:
Zo te zien zijn jullie leuk bezig. Ik heb hier nog laden vol ongebruikte weerstanden, transistors, (zener)dioden, etc. liggen (gesorteerd). Ik wil ze weg doen . . . misschien iets voor Humberto? Natuurlijk gratis. (Ruwe schatting: ca. 10.000 weerstanden, 500 dioden en 500 transistors, koelelementen, schakelaars).
Dat was dan ook de reden dat ze afgelopen zondag even op bezoek zijn geweest. Later in de avond is mijn vriend Humberto nog langs gekomen en hebben we deze kostbaarheden, want zo zien we dat, eens rustig bekeken. Dozen vol onderdelen die we wellicht niet allemaal kunnen gebruiken, maar voor een zeer groot gedeelte wel. Wat wij in een rolletje draad zien is iets anders dan u. En echt, van printplaat, leds, lichtgevoelige dioden… laat maar, te veel om op te noemen. We kunnen weer een hele tijd vooruit. En dat alles is netjes gesorteerd en ingepakt. En dat willen we netjes houden. Alles komt keurig in oude doosjes van DLT-tapes. Daar hebben we er toch genoeg van. Samen zoeken we alles uit en labelen we het. Overigens is mijn vriend Humberto momenteel aan het snowboarden in Pitztal. Een Arubaan in de sneeuw, als dat maar goed gaat.15 Comments

 1. Het is voor mij absoluut abracadabra, maar ik kan me wel heel goed voorstellen, dat dit voor de ware liefhebber een soort Eldorado is. Zoiets als de mogelijk door een Duitscher aan het eind van WO II bij Zandvoort verborgen kunstschat, die de Zandvoortse bunkerploeg daar binnenkort hoopt te op te graven.
  Veel plezier ermee! 🙂

 2. Geel – groen – rood – goud, dat is dus 4,5kOhm met een tolerantie van 5% (goud) 🙂
  Wel ben ik bang dat deze gift nu zal leiden tot een explosie van modelbouwvliegtuigjes in Limburg 🙁

 3. Die kleurtjes om de waarde van een weerstand te lezen heb ik op de LTS uit mijn hoofd moeten leren. Zwarte beren rijden op geel groen bussen paars grijs wit, was het ezelsbruggetje dat de leraar voor ons op het bord tekende. Een zwarte beer op een bus en paars, grijs wit waren de kleuren van de wielen en de ramen. Wij maakten van rijden natuurlijk rukken.

 4. Kijk dat hergebruik draag ik een zeer warm hart toe en het is helemaal leuk om eens iemand in real life te ontmoeten. Dat geeft het bloggen toch weer een extra dimensie. Enne Humberto’s sneeuwvakantie vreemd? Een Arubaanse collega van mij gaat elke zomervakantie in Brabant naar de camping en zingt alle liedjes van Frans B. (met flink accent) mee.

 5. Waar loggen al niet goed voor is. Geweldig om ineens zo’n verzameling te krijgen. Jullie kunnen voorlopig weer vooruit.
  Hopelijk wordt je vriend niet kleurenblind door de sneeuw, waardoor hij de verschillende kleuren op de dioden niet meer kan zien. 😉

 6. super zeg, en dan bedoel ik natuurlijk niet alleen het ski-en maar vooral de donatie!! En na een van de vorige blogjes heb ik ineens veel plezier in het lezen hier. Nu heb ik nl het eindresultaat eens goed kunnen bekijken!
  Succes met alle dingetjes!!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.