Soms staat de wereld op zijn kop
Soms staat de wereld op zijn kop

Soms staat de wereld op zijn kop

Mijn aandacht gaat vandaag naar Tibet. Hier gaan sport en politiek dus absoluut niet samen. Met tientallen doden als resultaat. Dat moet toch iedereen een wrang gevoel geven als straks onze sporters in Beijing rondlopen. Sport en politiek horen niets met elkaar te maken te hebben. Maar als de helft van de bobo’s daar uit de politiek komt kun je niets anders verwachten. En dat zou de Olympische gedachte moeten zijn. Ik krijg er een rare smaak van in mijn mond. Voor mij mogen ze Tibet weer teruggeven aan de Tibetanen.
Maar vandaag gaan we eerst even echt genieten van het boekenweekgeschenk. De pianoman. Maar nog meer van het bijbehorende treinkaartje richting onbekende bestemming. Kedengedeng, kedengedeng……..


13 Comments

  1. Het is idd erg allemaal die onderdrukking al jaren in Tibet. Op de radio werd Freek de Jonge geinterviewd die jaren geleden, in 87 nog fel actie voerde maar nu gaat ie er gewoon heen voor een reportage..belachelijk, hij vond het nog niet erg genoeg om genoeg te zeggen..heb nu ook de vlag op m’n sidebar

  2. Wat er nu gebeurt, hing helaas al in de lucht vanaf het moment dat het IOC de Olympische Spelen voor 2008 aan Beijing hebben toegewezen. Hoe de problematiek ook verder zal ontwikkelen, het zal een zeker een deel van de glans van de Spelen weghalen.

  3. De Chinezen kunnen Tibet niet terug geven aan de Tibetanen omdat Tibet helemaal niet van China is maar door China ordinair gestolen is. En dat is al voldoende rede om niet in China te sporten.

  4. Als ik Tibet was zou ik ook op dit moment ook extra acties tegen China ondernemen. Dit is het moment voor de aandacht van de wereld. Het zal echter weinig uitmaken. Chinezen hebben al een groot deel van de Tibetaanse bevolking verdrongen. Er wonen in Tibet dan ook meer Chinezen dan Tibetanen.

    Eigenlijk is het niet veel anders dan de bezetting van Noord-Ierland door de Engelsen en Baskenland in Spanje. Daar zeggen we dan weer minder over. Ook Punjab is al 60 jaar een geklooi met dezelfde achtergronden, om over Kurdistan maar te zwijgen. Ik ben wel voor een algemene herverkaveling van de wereld, maar die staat wat mij betreft los van de olympische spelen. Bij dat herverkavelen zou ik beginnen met GB die Noord-Ierland teruggeven aan Ierland, Gibraltar aan Spanje en de Malvinas aan Argentinie. Nederland mag ook zijn bijdrage leveren door ‘onze’ 3 eilandjes voor de kust van Venezuela aan Venezuela over te dragen.

  5. Ja, dat was ruk wakker worden vandaag. Ik vind ook dat die bastards vertrekken mogen uit Tibet. Dit speelt al heel lang en al die tijd komt het ons weer ter ore en dan mag je weer boos worden. Ik vraag mij af of er nu echt meer aandacht komt voor mensenrechten aldaar. Ik heb het vermoeden dat het voor veel mensen ver van hun bed is, en vrees dat dit ook zo blijft. Maarja, wat kan je doen? Ik schrijf brieven maar dit levert helaas maar heel, heel soms resultaat op. šŸ™

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.