Bijzondere Auto – Saab 93 – 1956-1960
Bijzondere Auto – Saab 93 – 1956-1960

Bijzondere Auto – Saab 93 – 1956-1960

Saab was van oorsprong een vliegtuigbouwer die na de tweede wereldoorlog geconfronteerd werd met een dalende omzet en die zich daarom concentreerde op het gaan maken van auto’s. Door de grote ervaring met stroomlijnen ontstond een mooi eitje en al snel stonden de eerste Saab’s op de weg. Voorlopig alleen in Zweden waar de Ursaab 92001 en model 92 enorm populair waren. Het model 93 was de eerste Saab die werd geexporteerd naar het buitenland. Het was een successtory. Het waren zeer betrouwbare auto’s met een zeer lange levensduur. De auto was voorzien van een in de lengterichting geplaatste driecilinder tweetaktmotor met een heel eigen geluidje. En dan praten we over een 748cc met 33 pk motor. De auto was vooral populair bij rally rijders. Daar was dan ook het grootste deel van het succes van dit pruttelende kistje aan te danken. Ik vraag me alleen af wat al die kattepoten hieroveral verspreid doen. Dat zie ik normaal nooit.

17 reacties

  1. Hoewel ik het nog best een aardige auto vind, ben ik meer een liefhebber van de Zweedse Volvo van vorige week, dan van de Zweedse Saab die er nu op je weblog prijkt.
    Volgens mij komt die kat gewoon een week te laat … 😉
    Prettig weekend.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.