1 april 2008
1 april 2008

1 april 2008

Ik vraag me eigenlijk af waarom alle belasting formulieren voor vandaag 1 april binnen moeten zijn. De belastingdienst kan er toch niet mee omgaan. Ze kunnen niet eens een paar formuliertjes opslaan die wij getrouwe burgers, naar eer en geweten hebben ingevuld, aan ze toesturen. Nee geen papieren meer maar alles digitaal als het kan. Ja hoor, en dan is men alles kwijt, opgelost in cyberspace en mag je opnieuw beginnen. Amateurs zijn het, nee, dilletanten, beginnelingen. En dat is dan niet eens een mop. Wat wel een mop mag zijn is dat vandaag de boetes allemaal omhoog gaan. Op 1 april nog wel. Als dat toch eens zou kunnen. Maar het zal wel zijn zoals altijd. Naar het geld wat naar de overgeid gaat kunnen wij burgers fluiten. Dat vliegt gewoon weg om nooit meer terug te komen. Allemaal 1 april projecten, gone with the wind of zoals met de betuwelijn, met de geldtrein weg.

19 Comments

  1. Vanaf dit jaar betaal ik geen belasting meer, ik ga NOOIT MEER op een vast adres wonen. Kreeg een verzuimboete terwijl ik de aanslag verstuurd had, en opeens wordt de bijstand ingeschat op 25.000 euro per jaar.
    Omdat ik ook deze zaak vermoedelijk ga verliezen bij de partijdige rechtsspraak, heb ik, om mijn gezondheid voorop te laten staan, tegelijkertijd alle vertrouwen in nederland maar ook alle landen waar NL mee samenwerkt opgezegd. Off the grid, your future lifestyle!
    Aan alle mensen die nu nog werk hebben en denken wat een gezeik van een uitkeringstrekker: ook ik was net als jij hard aan het werk. Maar het stoelpotengezaag gecombineerd met de belastingaanslag gecombineerd met onzin-subsidies en blablaprojecten en zelfverrijkende woordkunstenaars maakt zelfs de meest geharde mens wanhopig en uiteindelijk werkloos.

  2. En toen moest ik ook weer in de pensioenbescheiden gaan kijken en dan zie je wat er de laatste jaren vernaderd is. Hoe ze hun beloften niet nakomen. Stelletje bandieten en mooipraters. Dieven zijn het.

  3. Jammer dat al dat geld de verkeerde kant op vliegt. Zo mag ik nu alsnog betalen voor de gecombineerde heffing 2005 omdat ik dat indertijd niet kon vanwege een lage uitkering maar inmiddels een baan heb dus niet meer in aanmerking kom voor kwijtschelding. Lachen met die lui. Uiteraard komt er weer een bezwaarschrift.

  4. Jan

    Ja ,die verhogingen van de boetes dacht ik eerst ook een 1 april grap ,maar hou er toch maar rekening mee dat het serieus is. Maar stel nu eens dat we ons dit jaar met z,n allen aan de regels houden . Wat denk wat we dan volgend jaar voor ons gas moeten gaat betalen ? Het moet er komen niet links om dan maar rechts om .. Gr. Jan

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.