Een glimlach in Heerlen


Een glimlach, dat moeten de beelden die momenteel het centrum van Heerlen bevolken oproepen. De beelden van Cristel Lechner doen dat ook. Ze zijn heel alledaags, maar ook weer niet. De beelden zijn geplaatst op initiatief van de stichting vrouwen laten Heerlen glimlachen. En gezien de reacties van de omstanders is het een succes. Wist je voor een aantal jaren terug dat deze beelden het weekend niet zouden overleven. Nu valt het mee. voor zover ik weet is er pas ene aan baldadigheid gestorven. Op de website van de stichting staan alle beelden. Ik laat er hier maar een paar zien. Ze staan echt door heel Heerlen heen. Sommige in groepen en anderen alleen. Neem gewoon eens een kijkje op de site, of kom zelf eens naar Heerlen. (foto’s zijn aanklikbaar)

20 Comments

 1. Ze zijn erg leuk allemaal. Was ik gisteren helemaal vergeten even te melden nadat ik die site bekeken had.

 2. Onderste foto is erg leuk. Alleen jammer dat ze de grondplaten niet doorzicht heeft gemaakt of de kleur van de straat heeft gegeven.

  Ik zag een paar dagen terug het tegeenovergestelde, 2 echte mensen in een winkel die dienst deden als etalagepop. Helaas geen foto van, het viel me pas te laat op toen een van die ‘poppen’ het hoofd draaide.

 3. Wat prachtig zeg! Ik merk, dat ik al lang niet meer in Heerlen geweest ben. Daar moet ik dus gauw eens verandering in brengen!

 4. Mooi zeg die beelden

 5. Carnaval is laat dit jaar.

 6. Ik houd wel van dit soort initiatieven, die kleur en fleur in een stad brengen.
  Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat we er tegenwoordig van opkijken wanneer iets niet wordt vernield. Hopelijk blijven ze nog lang mooi staan, zitten, dansen, etc.

 7. Oh, prachtig vind ik ze!

 8. Echte straatkunst. Geen kunst om de kunst maar met het doel een glimlach op te wekken. Als iedereen nu’ns elke dag twee mensen kon laten glimlachen…

 9. Dit is kunst van grote klasse.

 10. Mooi! Ik zie me op dat bankje al tussen die dames zitten hoor hahahahaha.

 11. Ze lijken een beetje op van die poppetjes die ik vroeger bijn bijn treintjes had 🙂

 12. Even off topic: ik lees hier niets meer over je vrijdagvisje… is dat afgeschaft?

 13. Prachtig! Erg leuk initiatief en nu maar hopen dat ze heel blijven.

 14. Dat levert zeker smiles op! Heb gewoon zin om naast die ouwetjes op het bankje te gaan zitten en ondanks dat ik niet houd van polonaise, voel ik neiging om… 😉

 15. Dit vind ik nou leuke straatkunst! Heel grappig!

 16. wat een leuk initiatief en zo te zien ware grootte. heel erg leuk!

 17. Ziet er leuk uit. Zou bij mij in ieder geval een glimlach opleveren. Mooi initiatief.

 18. Fantastisch toch? Eindelijk iets echt leuks in Heerlen. Overigens doen de beelden me wel een beetje denken aan die paar beelden die in Vlodrop langs de doorgaande weg in dat dorp staan.

 19. heel apart zijn ze

Geef een reactie