De uitbreiding


Iedereen die hier wel eens langskomt weet dat we een voorliefde hebben voor mooie bloemen. En wel speciaal voor orchideeen. Omdat ik vandaag moet werken hebben we gisteren een bezoek gebracht aan een orchideeenkwekerij in Nederweert, Claessen. Daar hebben we onze verzameling weer eens uitgebreid met een paar mooie exemplaren. Ons probleem is niet hoe krijgen we ze weer aan het bloeien, maar waar laten we alle exemplaren. Momenteel hebben we als ik rond om me kijk weer een tiental in bloei staan en de rest komt ook alweer in de knoppen. Dat is toch veel mooier dan een een paar bloemetjes van de bloemist. Die zijn na een een week alweer weg. Een orchidee bloeit een week of acht tot tien, en als je het goed doet na een paar maanden alweer.

15 Comments

 1. Prachtig… ik kan niets anders zeggen.

 2. ik heb hier in huis een verpleegkamer voor orchideeen. Toen ik erachter kwam dat mijn schoonmoeder en mijn zus ze elke keer na de bloei weggooiden, hebben we nu een nieuwe deal. De oude wordt ingeleverd bij mij en ze krijgen een bloeiende mee 🙂

 3. Mooi! Ik ben benieuwd of ik ze dit jaar ook weer in de tuin heb. Ik zie nog niks.

 4. Ik zal de mijne ook eens op de foto zetten :)…ik wil er ook meer…..ik wor vrolijk van die bloemenpracht !

 5. Hier is er nog een helemaal gek op orchideeen. Ik vind ze ook wel mooi, maar soms erg overdadig.

 6. Ik vind orchideeen erg mooi, maar heb het nog niet aangedurft… Ik krijg zelfs cactussen dood….Misschien binnenkort!

 7. En ze groeien hier in Flevoland bijvoorbeeld gewoon in het wild.Gelukkig weet lang niet iedereen de plekken anders is het gauw afrgelopen denk ik.

 8. Toch vind ik de periode tussen het bloeien, het saaie planten. Ik heb het meer op groene planten.

 9. Ik heb ook al geen verstand van bloemen.
  Ik weet wel dat tulpen elk jaar terugkomen, en dat geraniums het lang doen.

  Bloemen zijn leuk, als ze in een pot zitten, in een vaas vind ik het minder.

 10. Bloeiende kamerplanten zijn bij ons nog nooit een succes geweest. En hoe mooi ze ook zijn, als het om orchideeeen gaat, dan geef ik toch echt de voorkeur aan de exemplaren, die hier in de buurt in het wild voorkomen. Wat dat betreft kijk ik al uit naar de meimaand!

 11. Het blijven aparte bloemen, soms vind ik het te overdreven…daarom hou ik er toch niet zo van

 12. Ik vind het ook prachtige bloemen,maar er zijn meer prachtige bloemen vind ik . De kleuren die je ziet laat zijn bijzonder mooi . Gr. Jan

 13. Ik heb 2 orchideen, helaas dezelfde soort, maar die ene is mij zo dierbaar. Die heb ik drie jaar geleden van zoonlief gekregen en ik heb hem steeds weer in bloei weten te krijgen. Vandaag heeft jij dat met eigen ogen kunnen zien….

 14. P. S. dat jij moet natuurlijk hij zijn

 15. Nederweert rocks!!

  (dat was vast niet “the point” van jouw mail, maar goed 😉 )

Geef een reactie