De uitbreiding
De uitbreiding

De uitbreiding


Iedereen die hier wel eens langskomt weet dat we een voorliefde hebben voor mooie bloemen. En wel speciaal voor orchideeen. Omdat ik vandaag moet werken hebben we gisteren een bezoek gebracht aan een orchideeenkwekerij in Nederweert, Claessen. Daar hebben we onze verzameling weer eens uitgebreid met een paar mooie exemplaren. Ons probleem is niet hoe krijgen we ze weer aan het bloeien, maar waar laten we alle exemplaren. Momenteel hebben we als ik rond om me kijk weer een tiental in bloei staan en de rest komt ook alweer in de knoppen. Dat is toch veel mooier dan een een paar bloemetjes van de bloemist. Die zijn na een een week alweer weg. Een orchidee bloeit een week of acht tot tien, en als je het goed doet na een paar maanden alweer.

15 Comments

  1. Ik heb 2 orchideen, helaas dezelfde soort, maar die ene is mij zo dierbaar. Die heb ik drie jaar geleden van zoonlief gekregen en ik heb hem steeds weer in bloei weten te krijgen. Vandaag heeft jij dat met eigen ogen kunnen zien….

  2. Bloeiende kamerplanten zijn bij ons nog nooit een succes geweest. En hoe mooi ze ook zijn, als het om orchideeeen gaat, dan geef ik toch echt de voorkeur aan de exemplaren, die hier in de buurt in het wild voorkomen. Wat dat betreft kijk ik al uit naar de meimaand!

  3. Ik heb ook al geen verstand van bloemen.
    Ik weet wel dat tulpen elk jaar terugkomen, en dat geraniums het lang doen.

    Bloemen zijn leuk, als ze in een pot zitten, in een vaas vind ik het minder.

  4. ik heb hier in huis een verpleegkamer voor orchideeen. Toen ik erachter kwam dat mijn schoonmoeder en mijn zus ze elke keer na de bloei weggooiden, hebben we nu een nieuwe deal. De oude wordt ingeleverd bij mij en ze krijgen een bloeiende mee šŸ™‚

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.