Niks funny, verrassing

Normaliter bespreek ik geen kantoorzaken hier op mijn log, maar dit wil ik u toch niet onthouden. Een van onze secretaresses mag onze groene kamer dan een oerwoud vinden, wij vinden het prima en kijken onze ogen uit naar onze wondere kantoortuin. Helemaal door onszelf bekostigd en onderhouden bloeien er de raarste planten. Neem de foto (even klikken voor een groter formaat) van een plant die al een tijdje op mijn bureau staat. Plotseling komen er kleine gele bloemetjes uit de grond, die langzaam de hele pot vullen. En als je in zo’n omgeving vertoeft kun je door alleen even naar het groen te kijken de zaken weer even relativeren om er daarna weer met nieuwe moed tegenaan te gaan. Net zoals vele van onze orchideeen die uit de vuilnisbak gered zijn en bij ons een tweede bloeiend leven tegemoet gaan. Geen van onze ICT’ers rookt en ze zijn allemaal verzot op planten, verrassend nietwaar…


24 Comments

 1. Wat is er mooier dan een kantoor met (veel) planten? Geeft wat sfeer in een anders vrij kille omgeving vind ik zelf. Zijn mooie bloemen die gele.

 2. ff ter verduidelijking: die orchideeen zijn niet gered uit MIJN vuilnisbak…

 3. Dat ziet er helemaal niet gek uit! Dat planten in bloei komen hoeft overigens niet altijd gunstig te zijn. Sommige soorten maken bloemen om zich voort te planten en gaan dan dood 🙁
  Maar dat hoeft bij jou/jullie gele kanjer natuurlijk helemaal niet aan de orde te zijn 🙂

 4. Ik zie daar allemaal planten staan die bij mij altijd binnen een maandje staan te zieltogen. Hoe doen jullie dat? Ik rook ook niet hoor.

 5. ICT-ers die verzot zijn op planten? Is dat een ziekte? 😉
  Heel apart die gele bloemetjes, weet je al wat het zijn? Ik ben namelijk zeer benieuwd.
  Geniet er van!

 6. dat ziet er goed uit die planten,
  zou ik hier ook eens moeten doen.

  mooie bloemetjes, weet je ook wat het zijn ?

 7. Geweldige omgeving om in te werken met al dat groen om jullie heen. Duidelijk de wondere groene wereld van de ICT’er! 😉

 8. Ik heb 3 planten op m’n bureau en m’n collega heeft er ook een.
  Leuk juist planten op kantoor.
  Beetje zuurstof in het aircogebeuren toch!?!

 9. Wat leuk! Meestal staan kantoorplanten er maar droogjes bij. Geweldig die bloemetjes, dat wordt een mens toch alleen maar vrolijk van.

 10. Maar drinken ze tenminste wel Jolt-cola?

  Daar gaan weer wat vooroordelen…;-)

 11. Groen in het kantoor zorgt voor tevreden mensen..

 12. Planten stimuleren en geven sfeer… zeker in een mannenwereld als de ICT is het juist mooi dat jullie er wel planten hebben staan

 13. die werkplek is niet verkeerd, idd heel mooi die gele bloemetjes die zomaar tevoorschijn komen 🙂

 14. Nee hoor, wij nemen gewoon een lekker kopje expresso. Wij gamen niet maar werken

 15. Heel bijzonder dat van jullie techneuten ook op groene planten vallen. Dat verwacht je toch niet zo gauw. Sommige planten houden wel van roken want toen ik stopte met roken gingen er een aantal ter ziele.

 16. In mijn werkzame leven had ik ook altijd vrij veel planten op mijn kantoor staan. Langer dan een jaar hielden de meeste planten het echter niet uit, want ik vergat ze nog wel eens water te geven, maar dan probeerde ik weer ergens een handeltje te scoren.

 17. Ik zie ook dat de nietjesmachtine van ene Sjoeerd is. Er staat nog net geen afblijven op.

 18. He… zie ik daar dat *jij* mijn nietmachien heb gejat…
  🙁

 19. IT-ers schijnen ook gek te zijn op katten.
  Maar die zie je toch weinig op kantoor…

 20. Ja, het lijkt wel voorjaar! Leuk is dat!

 21. Dat ziet er gezellig uit. Zal ik ook eens opperen bij ons op kantoor. Staan alleen plastieke bloemen en das toch niet niet hetzelfde.

 22. Planten zijn een absolute must in het moderne kantoor dat meestal potdicht zit.

Geef een reactie