Het spoorwegmuseum in Utrecht
Het spoorwegmuseum in Utrecht

Het spoorwegmuseum in Utrecht


Waren we vorige week nog in het noorden van het land, in Luttelgeest, daarna werd het het midden. Op de terugweg zijn we naar station Maliebaan in Utrecht geweest, waar het spoorwegmuseum is gevestigd. Een fantastische locatie en we hebben meteen kaartjes gekocht voor een ritje Utrecht centraal v.v.. Helaas, door een storing kwam de trein niet opdagen en viel het bezoekje Hoog Catharijne in het water. Niet dat dat erg was, want in het museum is genoeg te doen voor geenteresseerden. Een drietal foto’s wil ik u tonen, voor de rest moet u maar zelf gaan kijken. De foto waar u mij op ziet was toeval. Alleen om uit te proberen of ik een foto kon maken zonder de reflexie van het glas.

De foto van het mooiste lokje ter wereld, ik heb hemzelf in spoor HO, vind ik prachtig. Er staan er drie, waarvan een in reparatie. En uiteraard de foto van een wagen van van Gend & Loos mag niet ontbreken. en al die anderen staan in mijn archief. De 1100, de 1200 en ga zo maar door. Tussendoor voldoende entertainment, ook voor kinderen, of moet ik zeggen vooral voor kinderen. Ik heb mijn eerste ATB ingreep gehad, mijn vrouw een hart verzakking, kortom een bezoekje waard. Alhoewel ik als zenige Limburger de prijs wel erg hoog vond. Aan de andere kant wil ik best een stukje sponsoren voor mijn kleinkinderen, mocht ik die ooit nog krijgen… En zoals u gewend bent als er een kadertje omheen zit zijn de foto’s door erop te klikken in een groter formaat te zien.

14 Comments

  1. Het is idd een prachtig museum met een aardig prijskaartje (ik vond het eigenlijk te duur). Dacht even dat daar een klant stond te wachten om zijn baard eraf te laten halen.

  2. Hoewel dat spoorwegmuseum er heel aardig uitziet, laat ik behalve de stoomtrein, die eenmaal per jaar een weekendje door Fryslen rijdt, alle treinen links liggen, totdat ik misschien ooit nog eens in Drachten op de trein kan stappen.

  3. Tis altijd wat met die treinen maar op tijd komen doen ze dus ook daar niet! 😉
    Mooie foto’s Sjoerd en ja je kan een foto schieten zonder reflexie! En tja die kleinkinderen… ze zullen toch wel komen? 😉

  4. Dagje spoorwegmuseum, daar is niets mis mee en doet menig (jongens)hart sneller kloppen maar Hoog Catarijne bezoeken, dat kan echt niet! Dat is een oord waar je zo snel mogelijk door wilt lopen. Utrecht zien is toch ‘ech effe langs de grachies lope, war’

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.