Veudafehn
Veudafehn

Veudafehn

Ik kan mezelf wel voor de kop slaan, heb ik weer een abootje afgesloten van minder dan 5 euri voor een jaar lang bellen met Vodafoon. En ik had nog wel zo graag een mooie telefoon gehad. Maar met mijn belgedrag, ik bel zelf bijna never nooit niet, is dat absoluut onzin. Daar moet ik dan maar mee leren leven en hopen op een fatsoenlijk mooi afdankertje van iemand anders die wel veel belt. Maar twee jaar twintig euro vijftig minus zeg maar vijf euro per maand voor een nieuwe foon is toch wel heel veel geld. Dan toch maar de goedkope motorola die ik er op twee maanden al uit heb. Want een foon van omgerekend 420 euri op die periode vind ik van de zotte. Maar mooi zijn sommige van die toestellen wel, erg mooi, snik. Maar oke over en uit en overgaan tot de heerlijke koude douche die ons te wachten staat. Wordt ook tijd, want de regenton is bijna leeg en mijn jonge gras staat te verpieteren. Leuk woord, waar komt dat nou weer vandaan. Verpieteren…

18 Comments

 1. Wat voor abonnement dan ook kan voor mij niet uit. Ik heb meestal een afdankertje van een van de kids bij me voor noodgevallen, en daar kan ik me prepaid uitstekend mee redden.
  Ons tuintje en de omringende natuur kunnen zo langzamerhand ook wel weer wat water gebruiken. Piet Paulusma verwacht voor de komende dagen voor onze omgeving niet meer dan een enkel verdwaald buitje.

 2. Ik wil ook altijd het middelste en de beide einden. En goedkoop en iets moois. Het heeft nu al weer heel lang geduurd dat ik iets aangeboden kreeg, volgens mij is het al lang weer tijd….

 3. ria

  Ik heb nog steeds zo’n ouwe Nokia en af en toe koop ik beltegoed. Voor mij geen probleem, ik gebruik hem alleen maar om bereikbaar te zijn en zelf te kunnen bellen als dat nodig is. Verpieteren is toch een gewoon nederlands woord? Ik gebruik het ook vaak hoor vooral in verband met eten en jong gras 😉

 4. Ik heb van mijn gsm maar meteen mijn agenda e.d. gemaakt, dat maakt het dure toestel een beetje rendabel, want ook ik bel niet zo veel. Ik kan ook internetten en mailen e.d. en dat is wel handig onderweg. Ik gebruik mijn vaste lijn thuis niet, alleen om gebeld te worden. En die kost me dan ook helemaal niets, zelfs geen abo-kosten.

 5. Zelf ben ik nog GSM-vrij. Eerlijk gezegd vind ik het onbelangrijk om maar overal bereikbaar te zijn. Voor de mobieltijd waren telefoonsprekken al voor 95% onbelangrijk. Nu met de GSM’s is dat gestegen naar 99%. Het nadeel van een telefoon is nog altijd dat ie teveel prioriteit krijgt: ‘misschien is het toch wel een belangrijk gesprek?’ Als je vervolgens de rest er voor uit je handen laat vallen en het blijkt weer eens nergens over te gaan, dan kap ik zo’n gesprek met een kennis of familielid niet zomaar af. Dus heb ik gekozen voor ‘voorkomen is beter dan genezen’. (Als ik eet haal ik ook het stekkertje uit mijn huistelefoon.)

  Mijn moeder gebruikte altijd verpieteren als eten iets te lang op het gas stond omdat mijn vader te laat thuis kwam. Mijn ouders ‘woonden’ net als ik in West-Friesland, maar hebben als binnenschippers overal woorden aan hun vocabulaire toegevoegd. Ze hebben ook veel op Belgie gevaren en kunnen dat dus best in Vlaanderen opgeduikeld hebben.

 6. Goed dat er etymologische woordenboeken bestaan. U vraagt, wij zoeken op. Verpieteren komt via het Vlaams (pieter = bedorven waar) uit het Frans (pietre, armzalig, sjofel) en dat heeft het weer uit het Latijn (pedester, te voet, laag-bij-de-gronds, afgeleid van pes = voet, 2e naamval pedis).

 7. Ik denk dat Piet nooit veel deed en dat daarvan verpieteren is gekomen 😉

  Heb zelf ook een goedkoop abonnementje bij Debitel (6 euro) maar dan natuurlijk ook geen telefoon maar die krijg ik geregeld van mijn ventje die wel veel belt.

 8. Er zijn zoveel mooie gsm’s tegenwoordig. De een nog uitgebreider dan de ander. maar meestal vind ik het zonde van m’n geld. Zeker omdat ik ook vrij weinig bel. Daarom een goedkope gsm en een goedkoop sim only abbootje.

  Geen idee trouwens waar verpieteren vandaag komt. :-/

 9. ff gegoogled maar eigenlijk niets over herkomst gevonden maar ik geef je gelijk het is een apart woord 😉
  verpieteren

  VERPIETEREN:verlagen, verminderen, verzwakken
  -vorm van verpieter -Nederlands werkwoord -verkommeren -verleppen -verwelken

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.