Agfa Click – by Frank
Agfa Click – by Frank

Agfa Click – by Frank

Omdat de Agfa Click en Clack meestal in een adem genoemd worden, is deze week de Agfa Click aan de beurt. De Agfa Click kwam in 1958 op de markt, en was een stuk handzamer dan de Clack. Er waren twee Click versies, je had de Click I en de Click II.

Het verschil tussen die twee? De Click II had ook een portretstand. De Click en Clack zijn beiden nog een tijd samen op de markt geweest. Maakte je met de Clack 6 x 9 cm negatieven en kon je daardoor 8 foto’s van een rolletje krijgen, de Click had vierkante negatieven van 6 x 6 cm. Daardoor kon je wel 12 foto’s van een rolletje maken. Ook de Click had een enigzins gewelfde achterwand, waardoor je met een relatief eenvoudige lens toch hele goede resultaten kon krijgen. Je zag de camera erg vaak in de zestiger jaren. De Agfa Click is tot 1970 in productie gebleven. In de 60er jaren hadden wij ook een "Click". Persoonlijk heb ik de camera altijd beschouwd als een speelgoedcamera, als ik op internet kijk naar resultaten gemaakt met de Clack dan lijken die veel beter dan die welke gemaakt zijn met de Click. Fotograferen heb ik geleerd met een Oostduitse Beirette Camera, en een Russische Lubitel 2. Zo, genoeg geclicked en geclacked!


11 Comments

  1. De Click was de eerste camera die ik kreeg van m’n ouders. Ik was toen een jaar of 12 dacht ik.
    Het was ook de tweede camera van m’n verzameling die ik een aantal jaren terug had. Op rommelmarkten werd je dood gegooid met deze camera’s. Na 3 jaar heb ik toen m’n verzameling opgeruimd wegens ruimte gebrek.

  2. Na de clack nu dus de click. De Click komt me een stuk bekender voor en ook die flitser want daar moest je na het flitsen het bolletje van verwisselen toch?
    Onze eerste camera was een Zenith spiegelreflex (russische komaf)

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.