Auto's – De Ruska Buggy

Zelf was ik nog niet in het bezit van een rijbewijs, ik was nog niet eens achttien, maar de buurjongen die boven ons woonde wel. Geld had hij echter niet zoveel. dus een nieuwe auto was wat aan de dure kant. Maar ja, een oude Volkswagen was de start van een uniek project. Alles werd gesloopt van de Volkswagen, het chassis werd ingekort en op een vrachtwagentje werd bij de firma Ruska een nieuwe polyester opbouw gehaald. En ziedaar de eerste echte Arie Rusman buggy in Hoensbroek stond bij ons achterom. Alleen het Volkswagen 1200 motortje achterin was niets. Er moest en zou een 1500 Porsche motor in. In de beginperiode paste die motor met wat aanpassingen ook in het Volkswagen chassis en uiteraard hoorde daar een vette spaghetti uitlaat bij. Alleen met dezelfde versnellingsbak leverde dat geen extra snelheid op, maar wel een gigantische trekkracht en die was voor de grote wielen ook wel nodig. Je kon in die tijd ook een compleet gebouwde buggy kopen, zelfs in verschillende modellen. Maar de echte freak bouwde die toch echt zelf. Na een echt koude winter werd de buggy in het voorjaar verkocht en was het uit met de pret.

12 Comments

 1. Ik heb het verhaal gelezen.. en het zou heel goed kunnen kloppen….Agnès

 2. Heej, wat leuk om mijn buggy op een site voorbij te zien komen.
  Althans, die onderste was mijn. vorige maand verkocht.
  En inderdaad, leuke herineringen 🙂

 3. Grappig om mijn buggy helemaal bovenaan op deze pagina te zien. Meer weten over buggy’s? Check this site > http://www.buggyvrienden.nl

 4. goed dat je zoiets inelkaar kan zetten, ik vind het een gave buggy

 5. Gaat het hier over een bedrijf van judoka Wim Ruska?

 6. Geinig karretje.
  Ik vind het elke keer weer knap, dat mensen dit soort zaken zelf in elkaar weten te sleutelen.

 7. Je ziet ze nog wel eens spontaan rondrijden hier en daar

 8. Geweldig zo’n zelf gebouwde buggy. Ik denk dat je de bestrating uit de weg reed als je daar mee optrok! 😉

 9. ik ben ooit met zo,n buddy optocht mee geweest.
  grandioos.
  zal eens op het net kijken of die club nog bestaat

 10. haha, zo was ik altijd gek van Mehari, dat leek me de ultieme (zomer)auto. Ach, later als ik rijk en groot ben…

 11. Je hebt er toch een herinnering aan overgehouden, en vast wel meer dan eentje!

Geef een reactie