Auto's – De Ruska Buggy
Auto's – De Ruska Buggy

Auto's – De Ruska Buggy

Zelf was ik nog niet in het bezit van een rijbewijs, ik was nog niet eens achttien, maar de buurjongen die boven ons woonde wel. Geld had hij echter niet zoveel. dus een nieuwe auto was wat aan de dure kant. Maar ja, een oude Volkswagen was de start van een uniek project. Alles werd gesloopt van de Volkswagen, het chassis werd ingekort en op een vrachtwagentje werd bij de firma Ruska een nieuwe polyester opbouw gehaald. En ziedaar de eerste echte Arie Rusman buggy in Hoensbroek stond bij ons achterom. Alleen het Volkswagen 1200 motortje achterin was niets. Er moest en zou een 1500 Porsche motor in. In de beginperiode paste die motor met wat aanpassingen ook in het Volkswagen chassis en uiteraard hoorde daar een vette spaghetti uitlaat bij. Alleen met dezelfde versnellingsbak leverde dat geen extra snelheid op, maar wel een gigantische trekkracht en die was voor de grote wielen ook wel nodig. Je kon in die tijd ook een compleet gebouwde buggy kopen, zelfs in verschillende modellen. Maar de echte freak bouwde die toch echt zelf. Na een echt koude winter werd de buggy in het voorjaar verkocht en was het uit met de pret.

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.