Bijzondere Auto – Volkswagen SP2
Bijzondere Auto – Volkswagen SP2

Bijzondere Auto – Volkswagen SP2

Na het debacle van gisteren met mijn PC lijkt het er even op dat het dreigen met Ubuntu even geholpen heeft. Ik heb wel de CD gedownload en gestart en ik moet zeggen ik ben er van onder de indruk. Het is dat ik Mikisoft nog even nodig heb, anders was het er vandaag al vanaf geweest. De voorbereidingen heb ik al getroffen. Alle oude troep is eraf. Maar u heeft wat gemist, de auto, in this case the VW SP2, Ik dacht even aan servicepack 2, maar nee, het was een echte auto. De auto is ontwikkeld in Brazilie en werd gemaakt van 1972 tot 1976. De benaming SP heeft niets met sport te maken zoals velen beweren maar stond voor Sao Paulo. En eigenlijk was het alleen het speeltje van de directie daar. Er zijn zo’n 10.000 exemplaren gebouwd en de auto is in Europa nooit officieel geleverd. Hier in Nederland rijden er dacht ik maar een stuk of vier rond. Het is de mooiste sportauto die Volkswagen ooit gemaakt heeft. Maar qua vermogen was het weer helemaal niks. 156 km/h bij 56 pk en van 0 naar 100 in 16.2 seconden. Om u een idee te geven, de wagen was qua vorm te vergelijken met een Datsun 240 Z. De wagen was zelfs iets lager. De foto’s zijn uiteraard gejat en dus niet aanklikbaar.

15 Comments

  1. Mooie karretjes. Ik heb vandaag een groot aantal luchtgekoelde kevers en andere oude luchtgekoeld VW uitgaven gezien. Ze hadden een meeting op de camping die naast fr tennisbanen ligt. Helaas had ik mijn fototoestel niet bij me

  2. Ik kende deze auto helemaal niet maar dat is dus ook niet gek als hij hier nooit officieel geleverd is. Vind het een hip karretje!

    Fijn dat Microsoft je toch niet helemaal in de steek gelaten heeft!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.