Auto's als trendsetter – Porsche 64
Auto's als trendsetter – Porsche 64

Auto's als trendsetter – Porsche 64

Ja u ziet het goed op de plaatjes. Dit was echt de eerste echte Porsche waar geen verder geen Porsche onderdeel in zat. Ferdinand Porsche ontwikkelde deze auto vanaf de start van zijn fabriek in Zuffenhausen (Duitsland) uit voornamelijk alleen maar Volkswagen onderdelen. De auto kreeg de naam Porsche 64. Het bedrijf verhuisde tijdens de oorlog naar Oostenrijk terwijl Ferdinand zijn tijd moest steken in de verdere ontwikkeling van de Volkswagen. Pas na de oorlog ging Ferdinand, samen met zijn zoon Ferry verder met de ontwikkeling en verhuisde het bedrijf weer terug naar Duitsland. Uit deze samenwerking ontstond in 1948 de Porsche 356.
Kort daarna overleed Ferdinand en nam zijn zoon Ferry het roer helemaal over. De Porsche 356 werd in eerste instantie nog gebouwd met een Volkswagen aandrijf trein, de versnellingsbak en (boxer)motor waren gewoon uitwisselbaar (zie ook mijn verhaal over de Rusman buggy), maar aan het einde van de serie was alles 100% Porsche. Deze laatste uitvoering van de Porsche 356 floreerde vooral in de diverse rally’s en races. De Porsche 356 was de voorloper van wat velen de enige echte Porsche noemen. Deze zag het daglicht in 1963 en wordt nog steeds gemaakt, maar dat is een verhaal apart.

13 Comments

  1. Jan

    Ja ,de Porsche….Eigenlijk heb ik het nooit echt een mooie auto gevonden ..Ook nu nog vind ik het niet echt een mooie auto om te zien . Ik laat de techniek even buiten beschouwing…Nee ,mocht ik nog eens de “staat”: winnen word het geen Porsche”..Er moet verschil in smaak zijn ..Jan

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.