Vriendjes – by Frank
Vriendjes – by Frank

Vriendjes – by Frank

Ik heb het weer overleefd. Het was gelukkig niet de piloot zijn tijd, dus kan ik weer een stukje schrijven. We zijn net terug gekeerd uit de Dominicaanse Republiek, het was er echt grandioos. Zelden zo’n mooie vakantie gehad. Een prachtige omgeving, zeewater zo warm als badwater, veel mooie vissen tijdens het snorkelen, mooi weer, lekker eten en veel vitamine R*. En dan ook nog een perfect hotel. We hadden een mooie ruime kamer, maar die moesten we wel delen. We deelden de kamer met een aantal huisgecko’s. Deze diertjes kom je in vrijwel alle warme regionen van de wereld tegen. Helaas zijn er ook mensen die er bang voor zijn en ik heb zelfs al van mensen gehoord die hun kamer niet meer in durfden. Nou ze doen echt niks. Je hoef er niet bang voor te zijn. Ik vind het zelfs bijzonder om ze in huis te hebben. Wij waren er dan ook blij mee, ze lusten namelijk muggen. En muggen hebben ze weer meer dan genoeg in de Dominicaanse Republiek. Ze kregen ze gewoon niet allemaal opgegeten. Volgens mij lagen de gecko’s overdag, op hun rug ergens te verteren (uit te buiken). Overdag zie je ze dan ook niet niet, als je gaat zoeken dan vind je ze soms verscholen achter een gordijn, een schilderij of een ander donker plekje. Eenmaal op jacht dan zie je ze zelfs ondersteboven tegen het plafond rennen. Een mug of een ander insect is dan ook kansloos. Ze springen er zelfs naar toe. Als we ze niet op de kamer hadden gehad dan hadden we zeker veel meer muggenbulten gehad. Vriendjes dus.
Onderstaande foto heb ik ’s nachts gemaakt, terwijl een van onze vriendjes even stil tegen de witte plafond zat. (Klikken voor een grotere weergave).


* Vitamine R = Rum

18 Comments

  1. ria

    Ja, je vitamines moet je wel op peil houden natuurlijk, zeker tijdens de vakanties. Die beestjes op de kamer zou ook niets voor mij zijn, brrr, ik deed geen oog dicht.

  2. Catman (Frank)

    Ik heb het licht met de spotmetingstand van mijn camera gemeten. De plafond was wit; eigenlijk is het door de flitser wat overbelicht. Wat leuk is, is dat je zijn met muggen volle spijsverteringsstelsel zo ziet zitten.

  3. Ik ben gek op gekko’s en verbaas me altijd weer over het gemak waarmee ze tegen muren en over het plavond lopen. Dit exemplaar is erg fraai en je hebt ‘m ook heel mooi op de foto gezet. Ze zijn echt zo doorschijnend en het lijkt wel of je hem op een lichtbak hebt gefotograveerd.

  4. Is er geen in je koffer gekropen? Na onze verhuizing uit de tropen hoorden we plotseling tjitjakgeluidjes uit de keuken komen. Nog een half jaar hebben we de verstekeling regelmatig gehoord, een keer zag ik hem achter de ontbijtborden wegschieten. Daarna is hij verdwenen, jammer, het was toch vertrouwd, dat laatste restje tropen.

  5. Welcome back vanuit de Dominicaanse! Wat een schattig gekkootje heb je geschoten zeg, lijkt me echt nog een gekko in wording (hij ziet er zo babyachtig uit). Tja wat wij niet normaal vinden wil niet zeggen dat ze dat in andere landen ook niet normaal vinden en kan me voorstellen dat je deze beestjes als vriendjes zag want ze helpen je toch maar even in de muggenjacht!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.