Porsche 911 Targa
Porsche 911 Targa

Porsche 911 Targa

De reden om bij de Politie in dienst te gaan was destijds de Porsche 911 Targa, voor mij de allermooiste Porsche die ooit is uitgekomen. Wie wilde niet legaal over de Nederlandse wegen scheuren in de auto van de baas. Snelheidslimieten waren er nog niet dus laat maar gaan met die Targa.
Wie deze auto al eens achter zich aan heeft gehad weet waar ik het over heb. In de spiegel zeer herkenbaar en met zijn topsnelheid van 220 km/uur destijds een van de rapste auto’s op de Nederlandse wegen, en dat wilde de bestuurders ook weten ook. De meeste Porsche’s waren ondergebracht bij de Algemene Verkeersdienst Driebergen en zijn uiteindelijk vervangen door Volvo’s. Wat velen niet weten is dat de Porsche eigenlijk niet de eerste keus was van de heren. Dat was eigenlijk de Fiat Spider Abarth, daarvan reden er ook twee op de Nederlandse Snelwegen, alleen viel deze af omdat de Porsche net iets harder kon. De Spider staat hieronder afgebeeld. Er is helaas maar weinig goed beeld materiaal ter beschikking over de Porsche 911 Targa uitvoering, en daar waar we een goed exemplaar kunnen vinden mogen we niet meer naar binnen (Politiemuseum).

10 Comments

  1. Ik weet er niet zoveel van, het kan ook een fabeltje zijn.
    Ik meende dat de chaufeur alleen iemand met kinderen mocht zijn, want anders bestond het gevaar dat die gevaarlijk zou gaan rijden!
    Tikkeltje absurd, maar wel een leuk verhaal.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.