McQuay-Norris Streamliners
McQuay-Norris Streamliners

McQuay-Norris Streamliners

Nee, geen moderne auto deze keer in deze rubriek op zaterdag, maar een echt antiek autootje. In 1934 werden er zes McQuay-Norris Streamliners geproduceerd door McQuay-Norris, een fabriek van motoronderdelen.

Naast de reclame die vertegenwoordigers van de fabriek maakte, was ieder van deze auto’s een rijdend laboratorium waarin de diverse onderdelen werden getest. De auto was volgebouwd met meters en klokken om de prestaties van de diverse onderdelen en de conditie van de motor te meten. De basis was een houten onderstel met een Ford V8 motor. De aerodynamische carrosserie werd gemaakt van staal en aluminium. De gebogen ruiten waren gemaakt van plexiglas. Deze ontwerpers waren de Jules Vernes van de auto-industrie.


15 Comments

  1. Grappig wagentje.
    kijkend naar de druppelvorm werd er toen al goed nagedacht over de aeriodynamica.

    OT: Mijn ‘oude weblog’ ging plat als gevolg van een fout van de provider. Toen ze na een week nog geen stappen hadden ondernomen om de storing op te heffen, ben ik maar met een nieuw weblog begonnen. Uiteindelijk kwam het oude weblog na welgeteld 15 dagen weer tot leven, maar mijn vertrouwen is weg. Vandaar de nieuwe start bij web-log.nl

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.