Het land van de Belgen
Het land van de Belgen

Het land van de Belgen


Gisteren waren we op bezoek bij onze westerburen, de Belgen. Het land van Vlamingen en Walloniers, tenminste, zo lang als het duurt. Het land van winkelen op zondag, meubelboulevards en goedkope auto’s. Een Detleffs die Ki(e)p caravan wil worden, een bouwkavel dat villagrond wordt of als je dat liever hebt, winkel aan huis of zoiets.e Maar ook het land waar alles mag wat in Nederland verboden is. Zoals roken op zondag in een restaurant. Ik had zo nog uren kunnen fotograferen, maar helaas. Ook het land waar het evenhard regende als bij ons. In dat opzicht past het goed bij Nederland. En wie weet, lopen die Vlamingen een keer over. Als ze de koning en zijn familie maar daar laten.(u weet even klikken voor een wat groter formaat)

14 Comments

  1. Riepen die “Belgen” rond 1830 niet dat eendracht macht maakt? Laat Belgie maar weer een Hollandse bufferstaat worden tegen de Fransen. De huizen van Oranje en die van Leopold van Saksen-Coburg-saalfeld mogen het wat mij betreft het dan samen wel even uitvechten wie de troon van de Nederlanden mag bezitten.

  2. Het is politiek gezien echt een ramp bij de buren momenteel. Het vrije wat ze in Belgie kennen, houd ook in dat ze op andere punten veel strenger en strakker zijn. Maar ik ben niet echt een voorstander van samengaan met dat land..

  3. In belgie zijn ze idd op veel punten nog vrijer dan hier. Maar soms net tegenover gesteld. Zo is de werksfeer in nederland vaak vrijer en prettiger. In belgie nog vaak strikte scheiding tussen bediende en arbeider. Als ze overlopen is dat het eerste wat ze mogen laten vallen.

  4. Catman (Frank)

    Wat mij betreft mogen die Vlamingen zonder voorwaarden vooraf Nederlander worden. Geen Hollander want daar hebben ze moeite mee! Misschien hebben we dan ook opnieuw verkiezingen, en zijn we van die idioten van het CDA af. (tot 70 werken, het moet niet nog gekker worden!) 🙁

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.